Claes Uddgren

Bara två svenskar i Campillos Rotaxpremiär

Årets Rotaxsäsong drog igång med Vintercupen nere på Costa del Sol i Spanien på den närliggande 1580 meter långa banan i Campillos ett par veckor efter det att X30 hade kört sin Vintercup i Valencia. Den regerande svenske Rotaxmästaren Wilgot Edqvist ställde upp i Rotax Senior samt Reinis Freijs i DD2 Masters

Rotax Senior

Det kom 42 förare till start i den saxade tidskörningen. Wille var 15:e man i sin grupp och således 30:a totalt. Kvalen gav honom 22:a plats efter raden: 10-11-17. I förfinalen gjorde Wille en bra start och var efter tre varv uppe på 16:e plats. Men tyvärr gick det bakåt i fortsättningen med 22:a plats i mål, som sedan ändrades till 19:e sedan tre man framför honom hade fått tillägg. I finalen som jag tyvärr inte hade möjlighet att följa slutade Wille på 21:a plats. Det blev dubbelt engelskt i täten genom Callum Bradshaw och Sean Butcher.

DD2 Masters

Reinis Freijs från Järfälla MK fanns med i den lilla skaran om 13 deltagare. Inledningsvis gick det mycket bra med sjätteplatser på både tidskörningen och i de två första heaten. Men efter att ha brutit sista kvalet så rankades Reinis som åtta inför förfinalen. Här gick det inte alls bra. Han kom visserligen i mål men som siste man, en bra bit efter de andra. Om han blev bortkrockad eller hade tekniska problem är okänt. I finalen klättrade han sedan två positioner och slutade alltså som elva, 16 sekunder bakom den segrande litauern Tankevicius.