Claes Uddgren

Bättre sent än aldrig från Zuera

Sitter man hemma och skriver, speciellt i semestertider, är det inte så enkelt att ha koll på allt som händer i kartingvärlden. Har just kommit på att Champions of the Future inte var en enda tävling utan snarare en serie tävlingar. Sålunda kördes det en tävling i spanska Zuera 16-18 juli med tre svenskar på plats i OK-klassen och två i OK Junior.

OK

Tidskörningen innehöll 54 ekipage med Norton Andreasson som bäste svensk på 16:e plats. Caspian Hagman var 32:a och Oscar Pedersen 53:a. Alla tre avancerade under de tre kvalomgångarna. Så inför finalåken låg Norton tia, Caspian 25:a, medan Oscar på 38:e plats tvingades att köra B-final. Här startade Oscar från åttonde rutan och körde upp sig till femte plats och därmed en plats i finalerna.

I förfinalen rasade Norton till 13:e plats, medan Caspian bättrade tio och gick in som 15:e man. Oscar bröt med sex varv kvar men klättrade ändå upp till 28:e startrutan inför den avgörande finalen.

Italienaren Andrea Antonelli vann finalen, där Norton gjorde ett starkt race upp till sjätte plats, 10,222 sekunder efter Andreas. Caspian tappade några positioner men blev i alla fall 18:e man, medan Oscar tyvärr bröt igen och rankades som 30:e.

OK Junior

Klassen hade 83 startande med Teodor Ödmark 48:a på tidskörningen och Joel Bergström på 73:a. Kvalen gick inte bra för svenskarna. Joel gick visserligen upp till 68:e plats, medan Teo föll till 82:a. Så båda var därmed utslagna och gick inte vidare. Däremot ställde de upp i ett Consolation Race för de som var sämre än 66:a. Här klättrade Teo elva placeringar och slutade femma, medan Joel tappade sex positioner och gick i mål som åtta.