Claes Uddgren

Besvärligt för Cambio Cup

Ifjol hade Cambio Cup semester, då KZ 2 ingick i Swedish Kart League, som tyvärr är till banor baserade enbart i Södra Sverige. Så i år återuppstod Cambio Cup, men det visade sig nästan vara omöjligt att få till ett vettigt program, då 10-15 svenska åkare kör EM-serien, VM och Tyska Mästerskapet. Man plockade ut fem svenska tävlingar varav fyra kunde genomföras, men krock med VM gjorde att endast fyra växellådspiloter dök upp vid finalen i Linköp

KZ 2

Kalmars Lars Woitaschek har haft en strålande säsong och var såvitt jag kan förstå redan klar mästare efter Göteborgs Stora Pris tre veckor tidigare. Han var ändå på plats tillsammans med hemmafavoriten Haris Imamovic, färske Rasmus Jansson, som nyligen började köra KZ. Annars har det mest handlat om OK, Senior 125 och IAME X30 Challenge för honom. Fjärde man på plats var tre gånger så gammal, nämligen Hans "Bulten" Axemyr, som körde både karting, rally och racing redan på 70-talet. Nu kom han med en splitterny Alonso-Parilla, som krånglade en hel del.

Haris hittade bäst runt Sviestadsbanan och satte 43,867 sekunder på tidskörningen. Rasmus kom närmast på 44,471 och Lars trea på 44,524. Pensionären var cirka tio sekunder efter.

Jag sammanfattar: Haris ledde alla fyra race från start till mål. Lars var tvåa alla gånger, men vid något tillfälle låg startsnabbe Rasmus före, men då blev han lite för ivrig så det missades växlar och så var ordningen återställd. "Bulten" bröt samtliga gånger.