Claes Uddgren

Blöt avslut i KCV

I och med att Lidköpings KK hoppade in i slutskedet av säsongen med en tävling i KCV (Kart Cup Väst), så blev serien fyra tävlingar stark. Tyvärr blev endagstävlingen ganska blöt för de fem tävlingsklasserna.

Senior 125

Hela 29 förare kom till start med gamle esset Freddie Carlsson som klar favorit. Men denna dag fann han sin överman i Bohustjejen Moa Liljendahl, som i blötan gjorde sitt livs race och snuvade Freddie på segern. I den blöta finalen låg deras varvtider runt 1.07 minuter - under det första torra heatet, som också vanns av Moa, gjorde man 59-sekundersrundor.

Junior 125

Här fanns endast åtta intresserade förare. Rasbos Sebastian Svensson och FMCK Borås Victor Oscarsson turades om att vinna under heaten, men det var Sebbe som i finalen tog sin andra raka seger - han vann ju även i Västerås helgen före. Även de hade lite flyt med vädret i sitt första heat, där de noterade tider runt 1.01 minuter, medan det i andra kvalet och i finalen inte gick att komma under 1.08-1.09.

Junior 60

Bara sju förare kom till start, där Ludwig Larsen, FMCK Borås vann det första heatet och finalen, medan han bara blev sexa i det andra kvalet. Scott Lindblom blev diskad pga undervikt i det första åket men var sedan tvåa i de två andra.

Mini

Liksom i MKR-serien är Mini på uppgående och samlade nu 18 proselyter, där Örebros Agnes Malmsten var i stöten under sina tre framträdanden. Hon vann första racet, var tvåa bakom Hampus Varis i det andra och vann sedan finalen.

Micro

Det kom tolv åksugna med Max Emanuelsson, Team 13 och Erik Poulsen, Helsingborg, som krigade dagen lång. Erik vann det första heatet, men Max vann både det andra och finalen. De tre sistnämnda klasserna hade snarliknande varvtider under alla sina åk. I J60 gick man aldrig under 1.08 minuter, medan Mini låg på 1.12 som bäst och Micro till slut på 1.16, när det gick som fortast.