Claes Uddgren

Calle Bergman bäst av alla 13 svenskar i Genk

Det tyska mästerskapet i Genk kördes samtidigt som Lidköping Open och var väl den främsta anledningen till att det inte blev någon Cambio Cup för KZ i Lidköping. Emil Skärås fick i Genk det bästa resultatet i växellådsklassen med en åttondeplats i den ena finalen, men Calle Bergman i OK Junior var strået vassare, då han klev in som sjua i sin första final.

KZ 2 "proffs"

Här återfanns åtta av svenskarna. Douglas Lundberg började bäst när han tog tionde plats på tidskörningen. Sedan följde Kristianstadstrion Noah Milell på 13:e, Benjamin Törnqvist-Persson på 14:e och Viktor Gustafsson på 18:e plats. Emil Skrärås fick nöja sig med 19:e tid och sedan kom Jesper Sjöberg på 23:e, Isak Sjökvist på 26:e samt Andreas Johansson på 42:a plats. Fabian Federer var snabbast. Jag vet inte vad som hände denne duktiga förare sedan, men han deltog aldrig i någon av finalerna. Kanske blev han sjuk?

De holländska bröderna Stan och Jorrit Pex toppade både kvalet, den första finalen samt den slutliga mästerskapsställningen, som vanns av Stan före Fabian Fedrer.

Bäste kvalsvensk blev Noah på tionde plats med Benji på 13:e, Emil på 14:e, Viktor på 17:e, Isak på 22:a, Douglas nere på 23:e, Jeppe på 26:e samt Andreas på 39:e plats, vilket inte gav honom någon finalbiljett.

Den första finalen vanns av italienaren Riccardo Longhi med Emil uppe på åttonde plats, Noah på tolfte, Isak upp till 14:e, Douglas till 21:a, Viktor ner till 24:e, Jeppe på 25:e medan Benji rasade ända ner till 26:e plats.

Men det var Benji som blev bäste blågule förare i den sista finalen, där han kämpade sig upp till tolfte plats, Isak slutade som 18:e, Noah som 20:e, Emil som 22:a, Jeppe som 26:a, Viktor som 27:a samt stackars Douglas på 33:e plats utan att ha kört ett enda varv.

I mästerskapet hamnade Noah nu på sjunde plats, Benji på nionde och Douglas på 24:e plats.

KZ 2 "amatörer"

Här fanns som vanligt Nyköpings Linus Lagerström, Kristianstads Lucas Fredriksson samt Malmös Lukas Jonsson. I nämnd ordning satte de 14:e, 38:e och 40:e tid under tidskörningen.

Efter kvalen var Lucas F 27:a, Lukas J 31:a och Linus bara 36:a. Hade man kört på samma sätt som "proffsen", så hade det varit färdigåkt för Linus, men i denna klass fick alla köra semifinal, där 17 förare gick vidare till en enda final. I den första semin klarade sig Lucas F precis genom att smita in på 17:e plats, medan Lukas J tyvärr blev utslagen med sin 19:e plats.

I den andra semin körde Linus upp sig till en fin åttondeplats. Lucas startade därigenom från sista led i finalen, varifrån han kämpade sig fram till 28:e plats. Tyvärr försvann Linus efter tolv av de 19 varven och blev då 33:a.

OK

Malmös Georg Kelstrup var ende svensk i klassen med 30:e tid på tidskörningen och 22:a plats efter kvalen. Än bättre gick det i första finalen, som vanns av tysken Hugo Sasse, medan Georg tog sig upp till 16:e plats. Tyvärr blev det ras i den andra finalen, som vanns av engelsmannen Harry Thompson. Georg blev nu bara 28:a.

OK Junior

Det gick bra på tidskörningen för de båda svenskarna med Oscar Pedersen på nionde och Calle Bergman på elfte plats. Calles fina helg fortsatte med att han slutade som åttonde man efter kvalen, där Oscar sjönk till 24:e plats. I den följande första finalen tog Calle sig upp ett pinnhål till sjunde plats, vilket alltså var den bästa finalplaceringen för samtliga svenskar. Oscar klättrade samtidigt till 19:e plats. I den sista finalen sjönk Calle till 14:e plats, medan Oscar klev upp till 15:e.

Holländaren Robert de Haan blev slutlig mästare, där den för dagen icke tävlande William Karlsson blev bäste svensk på tolfte plats. Calle Bergman slutade som 19:e man, Neo Ringdahl som 21:a och Oscar Pedersen som 24:a.