Claes Uddgren

Carl för sin hatt (GSP/RMC 5:9)

Micro Lördagens femte och sista programpunkt utöver Cadetti var den 21 man starka Microklassen, där Jönköpings Carl Nellegård och Järfällas segervane Devin Lindbrink kämpade om segern dagen lång. Det tävlades för övrigt nästan exakt på minuten i sju timmar. Tack och lov föll inte en enda regndroppe. Det var Devin, som var klart snabbast under tidskörningen med 52,632 sekunder. Carl var tvåa på 52,929 med Wäxjös Hugo Eklund tätt efter på 52,977. R

Vad som komma skulle syntes direkt då Devin och Carl turades om att leda under alla åtta varv. Det skilde inte mer än 14 tusendelar till Carls fördel vid målflaggan. Hugo var emellertid tätt efter hela vägen.

Det var även jämnt om fjärdeplaceringen där tidssexan Isac Eklund hade tidssjuan Ralph-Hugo Hager-Nieminen och tidsåttan Alexander Frykberg tätt i hälarna hela vägen.

När det andra heatet nådde målflaggan så låg tre förare mer eller mindre i bredd över linjen. Ur min vinkel från läktaren så såg det ut som om Karl S vann och han vinkade dessutom glatt. Det visade sig emellertid att Devin var 89 tusendelar före med Carl ytterligare 20 tusendelar bakom på tredjeplatsen. Hugo blev en smula akterseglad redan från start och fick nöja sig med fjärdeplatsen med Alexander en bit efter på femteplatsen. Isac på sjätteplatsen hade hela kopplet i nacken.

Förfinal stod nu på programmet med Devin och Carl i första startled, Hugo och Isac i andra, Karl och Alexander i tredje samt Ralph-Hugo och Ted i fjärde. Det blev en tuff öppning av förfinalen med Devin och Hugo aningen före Carl genom första svängen. När de kört ett varv så låg Carl åter i täten före Devin, Hugo, Isac och Alexander. Medan tättrion sedan behöll sina positioner loppet ut så tog Alexander över fjärdeplatsen. Men Alex hade flyttat på nosen och fick efteråt "ge" tillbaka placeringen till Isac. Ted höll undan för Karl på sin väg mot sjätteplatsen, medan Ralph-Hugo var en av många som bröt på första varvet.

I den tolv varv långa finalen tog Carl Nellegård omedelbart hand om kommandot och ledde sedan tills mållinjen var passerad. Hugo kom iväg som trea, men redan innan första rundan var avklarad hade Devin smitit förbi. Alex var då fyra tills Karl blandade sig i fighten. Han lyckades till och med ta sig upp till andra plats en kort stund innan Devin återställde ordningen. Karl höll emellertid undan för Hugo och Alexander, medan Enzo Cohlin petade ned Isac till sjunde plats med en suveränt uppåkande Ralph-Hugo i bakbågen. Ted var inte heller långt efter som nia.