Claes Uddgren

DD2 (MKR 6:7)

DD 2

Det var emellertid förvånansvärt jämnt under tidskörningen med sju av de åtta deltagarna inom samma sekund. Julle var värst med 38,044 följd av Ralf Mårtensson på 38,244, Joakim Elander på 38,382, Magnus Strömer på 38,445 och Max Rundberg på 38,551.

Den ende som höll Julle inom synhåll i första heatet var Joakim och Ralf. De slutade i denna ordning trots att den sistnämnde fick tre sekunders tillägg för att han bröt sin startkorridor. Magnus blev fyra medan Max bröt.

Otroligt nog gjorde Ralf samma startmiss även i andra heatet, där han åter gick i mål som trea men nu tappade positioner till sjätte plats. Max kart höll ihop, så han grejade tredjeplatsen efter Julle och Joakim.

Julle och Joakim fick givetvis stå i första startled till första finalen. Bakom dem ställde Ralf och Magnus upp i andra led med Max och Jonas Kvarnevång i tredje.

Julle, Joakim, Ralf och Max kom iväg bäst med Magnus fyra. Så såg det även ut när den första finalen var över. I den andra finalen  gick tätkvartetten i mål i samma ordning, men i resultatlistan fick Ralf ge tredjeplatsen till Max eftersom han för tredje gången slarvade i starten och bröt sin korridor med två hjul.

Debutanten Johan Lennartsson körde tämligen vilt och tacklade sig fram till femte plats men vinglade till så att han fick sig en snyting och hamnade uppe i en vall, varefter han snart gav upp. Magnus kom inte heller med i listan eftersom han vägde för lite vid den obligatoriska efterbesiktningen.