Claes Uddgren

Devin nästan oslagbar i Linköping (RMC 5:5)

Micro Det kom hela 13 deltagare till Microklassen vilket var mer än dubbelt så många som i Mini. Efter att ha känt sig för i fem varv under tidskörningen slog Devin Lundbrink till på sitt sjätte varv med 53,455 sekunder. Det vann han på. Närmast kom Teodor Sandström med 53,646, Wilmer Skyllkvist på 53,672, Philip Kass Kowo på 53,692 samt siste man under 54 sekunder, Elliot Eliasson på 53,907.

I första heatet behöll de tre främsta under tidskörningen sina positioner, medan Philip rasade till nionde plats.

Devin ledde iväg det andra heatet men blev redan i början av andra varvet passerad av Teodor. Philip låg då trea och Elliot fyra. Efter ytterligare några varv svängde det rejält då Philip tog täten före Devin. Men en runda senare var Devin tillbaka i täten samt först över mållinjen. Philip kom in tätt efter och när Devin efteråt fick fem sekunders tillägg för att nosen satt på fel plats, blev Philip tilldelad segern. Elliot var emellertid så långt efter tätduon att Devin ändå fick andraplatsen. Teodor var tredje förare i mål, men han hade varit för ivrig i starten och pådyvlats tre sekunder, vilket innebar att Elliot, som i sin tur anförde en lång rad kartar, blev ny trea före Teodor.

Till förfinalen fick Devin och Teodor ställa sig längst fram med Elliot och Philip i det andra samt Wilmer och Casper Kvist i det tredje ledet. Teodor släppte aldrig taget om den från start ledande Devin, men kanske kom han alltför nära för efter målgången visade det sig att Teos noskon var intryckt. Så medan Devin fick segern, fick Teo backa till tredje plats. Den hela tiden tredjeplacerade Philip fick nu flytta upp på andra plats istälet. Elliot var en klar fyra hela vägen med Ralph-Hugo Hager-Nieminen femma en bra bit bakom men just före Wilmer.

I finalen startade Teo i ryggen på Devin och det fortsatte han med loppet ut. Teo kom i mål 0,823 efter Devin. Philip var lika säker på tredjeplatsen hela vägen, medan tidiga fyran Ralph-Hugo blev omåkt av både Elliot och Wilmer.