Claes Uddgren

Dino trea i OK-EM

Dino Beganovic har verkligen hittat hem i OK-klassen. Vid EM-tävlingen i Genk gick det mesta hans väg och det blev till slut en pallplats.

OK

Två svenskar fanns bland de 60 startande. Det var Dino Beganovic, som satte den femte bästa tiden under tidskörningen samt Noah Milell, vilken inledde med att lägga sig på 19:e plats.

Efter kvalomgångarna ledde spanjoren Pedro Hiltbrant med Dino sexa och Noah 28:e. Här i EM kör man inga semifinaler eller ens någon förfinal, utan de 34 främsta efter kvalet körde bara en enda final.

Italienaren Lorenzo Travisanutto mer eller utklassade hela fältet genom att vinna med tio sekunders marginal, men sedan kom de flesta efter i ett långt lämmeltåg. Tvåa blev engelsmannen Dexter Patterson, men han hade Dino i bakbågen och Dino var själv jagad av ett helt koppel förare.

Noah gjorde också en strong uppåkning från 28:e till 15:e plats i mål, cirka sju sekunder efter Dino.

OK Junior

Inte mindre än fem svenskar körde i OK Junior. Efter tidskörningen, som för övrigt vanns av dansken Conrad Laursen, låg William Siverholm på 21:a plats, Axel Malja på 34:e, Norton Andreasson på 43:e, Theo Wernersson på 56:e samt Ville Malja på 68:e plats.

Här kvalade man också med resultatet att ryssen Nikita Bedrin hamnade överst på listan. William var fortfarande bäste svensk på 18:e plats, men sedan kom Norton som gjorde ett mycket bra kval och tog sig upp till 23:e plats och därmed liksom William var finalklar.

De övriga fick inte vara med längre, så Axel stannade 58:e plats. Strax efter kom Theo på 60:e och Ville på 67:e plats.

Det blev till sist en fransk segrare i Marcus Amand med William på en hygglig tolfteplats och Norton på 22:a.