Claes Uddgren

Dramatik i DD 2 när Andreas vann

Andreas Forss var inte sen att ro hem den stora finalen i Göteborgs SP, medan favoriten Kenneth Hildebrand fick uppsöka depån med däckproblem redan på mastervarvet. Det fattades av någon anledning luft i ett hjul. Slarv eller punka? Stefan Persson tog därmed andraplatsen.

DD 2

De enkla serierna Rookie Cup i Skåne och Löragsaxxet i Göteborg har samlat många nya proselyter i så gott som alla klasser. DD 2 är inget undantag. Så nu startade 20 man varav fyra från vardera Kristianstad och Göteborg. Snabbast under den blöta tidskörningen blev Kenneth Hildebrand med sin Ricciardo på 52,924 sekunder följd av Andreas Forss Haase på 53,542 och med hans arge rival Felix Sandin på 54,077. Sedan följde comebackande Västeråsaren Joakim Pettersson på 54,260, Stefan Persson på 54,325, Peter Ernholm på 54,406, Mattias Floberg på 54,758, Max Lindén på 54,871, Joachim Rehme på 55,052 samt Joakim Elander på 55,108.

Andreas stal ledningen redan i första heatets första kurva, men redan på andra varvet var Kenneth så varm i kläderna att han kunde återta initiativet för gott. Felix var en lika klar trea, medan Joakim P och Peter Ernholm kivades om fjärdeplatsen. De bytte plats ett par gånger innan Joakim grejade fjärdeplatsen. Samtidigt körde Max upp sig till sjätte plats.

Kenneth och Andreas fick Jocke P med sig i täten för det andra heatet, men sedan körde Felix upp sig till tredjeplatsen, som han senare blev blåst på när han fick tre sekunders tillägg för att han körde på Jocke. I den vevan hann Max smita förbi och belägga tredjeplatsen före Jocke och Felix. Den sistnämndes klubbkompis i Kristianstads KK, Stefan Persson, belade sjätteplatsen efter att ha varit åttonde man i första åket.

Regndäcken fick även sitta på när man radade upp sig till start för den första finalen med Kenneth och Andreas i första led, Felix och Jocke P i andra, Max och Stefan i tredje samt Joakim Elander och Joachim Rehme i fjärde.

Denna final blev tämligen statisk med Kenneth i täten före Andreas, Felix, Stefan, Max och Jocke P. Sedan hände någonting med Max som gjorde att han ramlade ned till 13:e plats. Än värre var det för Peter Ernholm, som blev avträngd så illa av Joakim Elander, så Peter snurrade och kom iväg sist. Elander blev därvid utesluten för tilltaget.

I fortsättningen höll tättrion sina positioner, medan Jocke P tog över fjärdeplatsen före Jocke Rehme, Stefan samt den sistnämndes klubbkamrat Andrée Raasum.

Klockan hade hunnit bli 18.00 innan det var dags för sista åket, som nu avverkades på slicks. När de 20 förarna skulle rada upp sig för start, så kom Kenneth Hildebrand indykande i depån och anmärkte att det fattades luft i ett hjul. Under tiden gick starten med Andreas i täten före Jocke P och Jocke R, Stefan samt Peter Liljeros, som varit åtta i den första finalen. Bakifrån började emellertid Peter Ernholm avancera från kön.

Kenneth startade efter de andra, körde ett par varv men gav sedan upp den ojämna kampen.

Jocke Rehme fick sedan ett litet hjärnsläpp och dundrade in i Jocke Pettersson, varefter båda fick bryta. Den normalt snälle Rehme var efteråt djupt ångerfull och bad naturligtvis om ursäkt, men det hjälpte ju inte mycket, då båda fick utgå.

Så plötsligt låg Stefan Persson tvåa och där höll han sig kvar till mål. Peter Liljeros kunde också kliva fram och sno åt sig en oväntad tredjeplats före uppåkande Peter Ernholm.

Felix Sandin fick ett stopp i inledningen men jagade sedan uppåt och klöv mållinjen som femma. Men under jakten hade Felix kört på Jocke Elander, vilket gav honom fem sekunder extra för ojuste körning. Därmed ramlade Felix ned till sjunde plats. Ny femma blev då hemmaåkaren Johan Thanasinaris före Kristianstads Tomas Olsson. Elander blev för övrigt åtta, medan Max Lindén ånyo hamnade långt bak.