Claes Uddgren

Efter Albin Enander och Albin Sturesom kom Albin Karlsson

Göteborgs Stora Pris innehöll i år tio klasser varav åtta ingick i olika serier. Så de enda två "inbjudningsklasserna" var Junior 125 och Senior 125. Trots det var Juniorklassen nästan fulltalig med hela 31 deltagare, där Örebros Albin Karlsson visade sig vara den starkaste med seger i både förfinal och final.

Junior 125

Det var blött värre under tidskörningen. Uddevallaförarna verkade vara vana vid blötan och belade platserna ett, fem och sex genom Elias Ekstrand på 54,568 sekunder, Lucas Packalén på 54,728 och Adam Isaksson på 54,998. Däremellan trängde Caspian Hagman sig in på andraplatsen med 54,716, norrmannen Niklas Abrahamsen på tredjeplatsen med 54,721 och Albin Karlsson på fjärde med 54,725. Övriga med Astrid Almlöf i spetsen låg strax över 55 sekunder. Tidsnian Oskar Sporer blev emellertid diskad, så han fick starta båda heaten från 30:e rutan - det fanns en debutant med.

Det var lika blött under deras första heat, där den kanske mest rutinerade Albin Karlsson körde upp sig och vann med närmare tre sekunder till Elias. Sedan kom dansken Casper Norman-Gade samt Lucas, medan Oskar från kön trivdes som fisken i vattnet (!) när han körde upp sig till elfteplatsen.

Till det andra heatet kunde man plocka av regndäcken för gott och då sjönk varvtiderna också med bortåt elva sekunder. Nu gick det inte lika lätt för Albin, som blev kvar på sin fjärdeplats. Han passerade visserligen både Elias och Niklas men blev i gengäld omåkt av Lucas och tidstian Patrik Johnsson.

Caspian tog snart kommandot och vann överlägset med 4,6 sekunder till Lucas och Patrick. Adam och Astrid fanns i Albins närhet, medan mastern Elias rasade ner till åttonde plats.

Oskar hade det nu lite jobbigare. Visserligen hade han 16:e plats på gång, men nosen satt inte där den skulle, så med fem sekunder extra blev det till slut bara 23:e plats.

Resultaten räckte för att Albin skulle bli master för förfinalen med Caspian bredvid sig. Bakom kom Lucas och Patrik, medan Adam och danske Casper fick stå i tredje led. I fjärde återfanns Elias och Felix Fehrling. Tyvärr missade jag att se var Oskar startade, men han fanns i varje fall inte med i de sex första leden.

Albin tog snabbt täten i förfinalen med Lucas och Caspian närmast efter. Patrick fanns också med i tätgruppen och var ett kort tag uppe på andraplatsen innan Lucas och Caspian återställde ordningen. Sedan tog Caspian över andraplatsen och på slutet klämde han sig även förbi Albin. Domarna tyckte emellertid att Caspian hade kört ojuste, så han fick en placerings bestraffning och därmed korades Albin Karlsson till segrare före Caspian, Lucas och Patrick.

Rasbos Casper Jansson hade hittills varit tämligen anonym och fick starta från tionde rutan. Nu vaknade han till och körde upp sig till femte plats före Elias, Adam samt Oskar, som nu var med i leken igen.

I finalen blev det en ny batalj mellan Albin och Caspian. De höll sina placeringar under öppningsvarven, men sedan pep Caspian förbi och ledde till sista varvet, där Albin lyckades klämma sig förbi utan att domarna hade något att invända, så segern gick därmed till örebroarn.

Patrick var trea i inledningen, men han fick snart ge sig för Lucas och sedan fortsatte Patrick att rasa ner genom fältet till 13:e plats - en position som han inte fick behålla eftersom nosen satt fel. Så det blev 15:e plats istället.

Emma Wigroth - dotter till Westcoast Racings boss Dick Wigroth - öppnade dagen med att bli 21:a på tidskörningen. Sedan gick det sakta men säkert framåt med tolfte plats i förfinalen innan hon i dagens sista åk gasade upp sig till fjärde plats strax före Casper Jansson och Oskar Sporer.

Det gick inte så lysande för de utländska gästerna. Casper Norman-Gade blev bäst av dessa, men han hade tolv svenskar före sig i resultatlistan.