Claes Uddgren

Elliot Kaczynski enda glädjeämnet i WSK Euro

När WSK Euro Series, som helt kördes i Italien, avslutades fanns det inte så många blågula förare att hurra åt med undantag för KS Klippans Elliot Kaczynski, som blev elva efter en fin uppåkning i Mini 60-finalen.

KZ 2

Endast 17 förare ville vara med, men hela EM-toppen fanns på plats. Tyvärr inte en enda svensk. Något överraskande var det spanjoren Pedro Hiltbrand, som satte alla på plats före italienaren Giuseppe Palomba. Emilien Denner blev trea och EM-ledaren Riccardo Longhi fyra. Finske Simo Puhakka fick flytta upp på femte plats, sedan den framförvarande Laurens van Hoepen befunnits ha en intryckt nos och sålunda blivit tidsbestraffad.

Eftersom det var en seriefinal, så korades Longhi till mästare före den frånvarande Marijn Kremers tvåa och Palomba trea före Hiltbrand och Denner.

OK

Norton Andreasson körde till sig 18:e position i den saxade listan efter tidskörningen med Caspian Hagman på 40:e plats bland de 56 startande. Under kvalen klättrade Norton några snäpp upp till 14:e, medan Caspian rasade till 52:a plats.

Båda svenskarna fick köra i den andra semifinalen, där Norton bröt efter sju varv, medan Caspian lyckades köra upp sig till 15:e plats och därmed erövra en biljett till finalen. Norton rankades som 22:a och var då utslagen.

Caspian gjorde sedan inte så mycket väsen av sig i finalen, där han var 28:e man i mål men sedan flyttades upp till 27:e plats, sedan en annan förare fått tidstillägg.

Bulgaren Nikola Tsolov vann både tidskörning och kvalserien, men i finalen var det som vanligt halvsvensken Arvid Lindblad, som tog hem spelet och dessutom korades till serievinnare. Norton slutade som elva med den frånvarande Oscar Pedersen näst bäste svensk på 21:a plats.

OK Junior

Hela 85 förare kom till banan utanför Neapel, men av dem var det enbart en svensk, Teodor Ödmark. Det såg bra ut med 39:e position efter tidskörningen. Kvalen gick dock inte riktigt lika bra då Teo sjönk till 45:e plats. I den efterföljande semifinalen blev det tyvärr nytt ras och en slutlig 26:e plats. Därmed var det slutåkt för den här gången.

I finalen segrade jamaicanen Alex Powell, men i totalen blev han tvåa, då engelsmannen Harley Keeble skrapade ihop fler poäng.

Mini 60

Elliot Kaczynski rattade runt på 1.02,477 minuter under tidskörningen, medan Oliver Kinnmark behövde 1.02,529. Men som vanligt blev det saxning mellan grupperna och då hamnade Oliver på åttonde plats och Elliot på 19:e!

Under kvalen noterade Elliot raden: 3-3-3-2-4, vilket gav honom sjunde plats totalt. Olivers rad löd: 5-3-2-2-6, vilket innebar nionde plats totalt.

Den första semifinalen blev rörig och båda svenskarna föll bakåt på första varvet. Elliot fann sig nu ligga nere på 16:e plats men bet ihop och kämpade sig fram till tionde och satte heatets snabbaste varv på kuppen med 1.02,422 minuter. Oliver hakade på och kom i mål strax efter på tolfte plats.

I finalen fick Elliot starta från 19:e rutan och gjorde direkt en kanonstart och låg uppe på tolfte plats efter första rundan. Sedan tog han sig sakta upp till tionde plats men tappade snabbt en placering och skar därmed mållinjen som elfte man. Oliver från tolfte startledet gjorde också en bra uppkörning och kom in som 17:e man i mål.

I totalställningen blev Oliver sedan bäste svensk på 17:e plats med Elliot på 18:e.

Finalen vanns av ryssen Vladimir Ivannikov, men i totalen slutade han tvåa efter spanjoren Christian Costoya.