Marie Radne

Elliot var omutlig i Micro

Lördagens femte och sista klass i Klippan Cup var Micro med 23 deltagare, där hemmasonen Elliot Kaczynski från KS Klippan stod ut i mängden.

Micro

Det var inte helt torrt när Microgänget körde ut för att tidsköra 10.40 på morgonen. Elliot Kczynski blev nu bäst med 1.01,626 följd av Noel Sundberg från Järfälla på 1.02,579, KAK:s Teo Fredsson på 1.02,652 och FMCK Borås Theo Hansson på 1.02,988.

Elliot drog iväg direkt i första heatet och hade segern inom räckhåll, då han gjorde en rent nybörjarfel vid en varvning. Han hade då en stor ledning och hade kunnat kosta på sig att ta det försiktigt, men icke. Elliot försökte vräka sig förbi på innern i första hårnålshögern, men där var ju redan föraren som skulle varvas, så Elliot fick ställa sig på bromsen mitt i kurvan, vilket resulterade i en snurrning. Därvid kunde både Edvin Sandberg (från sjunde startrutan) och Teo F slinka förbi.

Loppet var inte slut och Elliot lyckades åter köra ikapp och ta tillbaka ledningen. Teo lyckades snuva Edvin på andraplatsen, medan Noel dalade ner till nionde plats och Theo till tolfte, vilket blev 13:e plats efter fem sekunders pålägg.

Kristianstads Alexander Persson var bara nia på tidskörningen men i första racet gick det böttre och slöt med en fjärdeplats. Han var visserligen långt efter tättrion men var i gengäld ohotad bakifrån.

I det andra heatet var Noel på bettet och stack förbi Elliot efter första långrakan, men skåningen kom åter tillbaka och tog sin andra raka seger, medan Noel dalade till tionde plats. Stärkt efter framgången i första åket kom Alexander nu farande och blandade sig i tätstriden. Han krigade i första hand med Noel och Chris-Robin Traks-Kalam. Trion bytte ideligen position och det var Alex som drog det längsta strået och Noel det kortaste. Så elva sekunder efter det att Elliot tagit målflaggan, kom Alex dundrande in på andraplatsen med Chris-Robin trea och Teo F fyra. Theo Hansson gjorde ett bättre lopp denna gång och gled in på sjätte plats närmast efter Andri Tsikin.

Finaldags med Elliot master och Teo F bredvid sig. I andra ledet stod Alex och Chris-Robin, medan tredje ledet innehöll Edvin och Andri.

Teo lyckades smita in bakom Elliot i starten men förmådde lite senare inte behålla andraplatsen bakom den bortflyende Elliot, som till slut segrade med dryga elva sekunder.

Det var Alex som tog över andraplatsen och överlät åt Teo att slåss med Chris-Robin om tredjeplatsen. Det blev en rejäl fight, som Teo avgjorde till sin fördel. Men allt var förgäves, för Teo hade kört ur startkorridoren alltför för tidigt. Det kostade honom tio sekunder och ras från tredje till åttonde plats.

När Chris-Robin blev omåkt av Teo för sista gången, kom han lite utanför banan och blev omedelbart omkörd av Edvin Sandberg och debutanten Melvin Kalousdian. Melvin hade efter två bra heat startat från sjunde rutan.

Noel Sundberg startade från åttonde rutan och blev en slutlig sexa, medan Andri Tsikin bröt efter sex varv. Innan dess låg han uppe på tredje plats som bäst med bara Elliot och Teo Fredsson före sig.