Claes Uddgren

En gång OK Junior

OK Junior börjar tappa i intresse. Således var ingen svensk förare med vid den senaste EM-tävlingen. I MKR-serien fanns klassen inte med vid premiären i Katrineholm och den kommer heller inte att vara med vid MKR-avslutningen på Järfälla om ett par veckor. Men vid den första Järfällatävlingen dök åtta förare upp. Teodor Ödmark var dagens gigant och kan väl nu kalla sig MKR-mästare om han vill, även om inget mästerskap delas ut.

OK Junior

Teodor Ödmark inledde dagens tävlande med att sätta 37,779 sekunder under tidskörningen, vilket räckte för att bli snabbast. Sedan följde Thor Sundberg på 37,856, William Dahlin på 37,932 samt Rafael Theveny på 38,261.

Ödmark ledde första racet från start till mål. Dahlin var tvåa men blev snart omkörd av Sundberg. Därefter smet William in i depån och kom ut en stund senare men gav sedan upp för gott.

Så Thor kunde behålla andraplatsen med ett avstånd på 3,118 sekunder upp till Teodor. Tidsfemman Lars Winkler såg till att Rafael fick nöja sig med fjärde plats. Om femte var det dock hård strid mellan Carl Karlsson, Milla Sjöstrand och debutanten Neo Stenberg. De skar mållinjen i nämnd ordning, men bara en dryg sekund skilde hela trion åt.

Med fixad kart kom en revanschsugen William tillbaka i det andra heatet, där han slet åt sig ledningen och höll Teodor bakom sig hela vägen. Men jag misstänker att Teodor insåg att han inte behövde vinna loppet för att bli finalmaster, eftersom William hade rankats som åtta i öppningsracet. Thor blev nu trea, medan Milla vann fighten om fjärdeplatsen, vilket blev en aning enklare, då både Lars, Neo och Carl bröt. Hon behövde därför "bara" kämpa sig för Rafael och det grejade hon galant. Det ska tilläggas att det var ett blött race med samtliga på regndäck.

Det var fortfarande blött, när den första finalen skulle avverkas. Teodor och Thor startade från första led, William och Rafael från andra samt Lars och Milla från tredje. Nu gav Teodor inte bort någonting utan såg till att leda före William från start till mål. Thor höll tredjeplatsen tills han blev stående. Milla var fyra från start, ärvde tredjeplatsen och höll den sedan till mål.

Lars hade inte det rätta tempot i blötan utan blev omkörd av både Carl och Neo. Carl parkerade dock samtidigt som Thor efter sex varv, medan Rafael inte deltog alls. Han hade nämligen "parkerat" sin kart långt uppe i en slänt redan på mastervarvet! Neo slutade därmed fyra och Lars femma.

Det var slicks som gällde när OKJ körde sin sista final. Och än en gång blev det en enkel match för Teodor, som nu vann med hela 6,327 sekunder till sin klubbkompis William. Med slicks på trivdes även Rafael bra. Så från åttonde rutan körde han om allihop utom tätparet och tog därmed den sista pallplatsen. Från start låg debutanten Neo Stenberg trea och Milla fyra, men de fick ju snart ge sig när Rafael kom farande. Därefter kom även Thor upp, så det blev många omkörningar innan loppet var över. Neo fick till sist nöja sig med femteplatsen före Lars och en säkert besviken Milla, som endast orkade hålla Carl bakom sig denna gång.