Claes Uddgren

Felix Jansson i Rotax Euro Trophy

När den tredje deltävlingen av fyra i Rotax Euro Trophy kördes i tyska Mülsen så fanns bara en svensk på plats, nämligen Feliux Jansson i Rotax Max Senior. Efter mindre lyckad, saxad tidskörning och kval blev det fart på Felix som körde upp sig och till slut kom nia i den andra finalen. Rotax Max

I dessa pandemitider och översvämningar i Tyskland kom det endast 31 förare till start i den mest meriterade klassen. Det var torrt under fredagens tidskörning på den för många nya banan. Felix blev trots det inte bättre än 24:e man. Engelsmannen Callum Bradshaw var värst. 

Lördagen blev blöt och varvtiderna steg med i runda tal 14 sekunder. Trots att alla gick till final, så delades heaten upp i mindre delar, så Felix rad på: 7-11-10 räckte bara till 21:a startrutan i den första söndagsfinalen. 

Så dags hade emellertid solen och värmen återkommit, så nu började man känna igen Felix, som forsade fram till tolfte plats i mål. Hade han inte åkt fast för knuffning, så hade han till och med kunnat bli elva.

Det blev lite tvärtom i det sista åket för helgen. Men nu var det knepigare att avancera eftersom Felix var framme i gräddan av elitåkare. Men sakta men säkert plockade han ett par gubbar till och vinkades av som tia. Denna gång var turen på Felix sida. Hans kart var helt intakt, vilket inte var fallet med den förare som var nionde man. Så därmed flyttades Felix upp till niondeplatsen istället.

Lachlan Robinson, som tävlar för Förenade Arabemiraten, var förste man i mål i den första finalen, men tidsbestraffades och flyttades ner till femte plats istället. I den andra finalen körde han om hela gänget och vann före Bradshaw.