Claes Uddgren

Fem man i OK Junior

OKJ-klassen har bara kört en gång tidigare i år och det var i Södertälje med ett klart Stockholmsinfluerat startfält. Teodor Ödmark hade en händelserik dag men vann till slut den avgörande finalen.

OK Junior

Teodor Ödmark tog hem segern under den blöta tidskörningen före William Dahlin, Oscar Pedersen, Daniel Varverud samt David Finnäs. Teodor tog även täten för det första heatet, men sedan gick det inte så bra då karten inte ville vara med mer än i tre varv. Förre Rasboföraren Oscar Pedersen gick istället fram och vann före David, William och Daniel.

I det andra loppet fungerade Teodors kart bättre, så han tog en överlägsen seger. William var tvåa iväg men ramlade sedan ner till sista plats varifrån han gjorde en liten uppryckning och körde förbi Daniel. Så Oscar tog andraplatsen med klar marginal till David.

Oscar blev därmed finalmaster med Teodor på yttern samt med David och William i andra led. Det blev trångt värre när de fem kartarna skulle samsas i de första kurvorna, vilket fick till resultat att Oscar kunde ta täten före William, David, Daniel och mastertvåan Teodor som siste man.

Efter några varv lyckades William sno åt sig ledningen före Oscar, medan Teodor redan var uppe på tredjeplatsen.

Det blev faktiskt rafflande då Teodor fortsatte sitt framåtskridande ända till förstaplatsen. Oscar hakade på och tog över andraplatsen men till ingen nytta eftersom han hade brutit startkorridoren lite för tidigt, vilket bestraffades med tre sekunders tillägg och ras till fjärde plats. Så Teodor vann nu före William och David.

I deras sista race kom Teodor Ödmark att leda från start till mål. William Dahlin lade sig på andra plats följd av David Finnäs och Oscar Pedersen.

Sedan började Oscar avancera och tog sig fram till andra plats men på sluttampen smet William förbi igen. David och Daniel kom i mål som fyra och femma.