Claes Uddgren

Fem svenskar i Tyskland

När den andra deltävlingen i Tyska Mästerskapet kördes i Wackersdorf, så fanns fem svenskar på plats - alla körde i KZ 2. Bäst gick det för Douglas Lundberg med en sjätte- och en niondeplats i de båda finalerna.

KZ 2 "Proffs"

Douglas Lundberg satte den nionde bästa tiden på tidskörningen, där Rasmus Jansson var 32:a, Jesper Westerholm 38:a och Jesper Sjöberg 41:a bland de 46 deltagarna. Emilien Denner var snabbast. 

Under kvalen gick de 36 främsta till final - de tio sista fick packa ihop. Tyvärr drabbade detta av två av svenskarna. Douglas avancerade nu till sjunde plats totalt och Jeppe Sjöberg ryckte upp sig till 36:e plats och fick därmed sista plats till finalerna. Rasmus hamnade på 38:e plats, medan Jesper W sjönk till 45:e plats. Kvaletta var Fabian Federer med Denner tvåa.

Denner tog sedan hem den första finalen, där Douglas tappade till tionde plats i mål. Men en framförvarande konkurrent fick tidstillägg och då flyttades Douglas upp till nionde plats. Jeppe blev avvinkad som 31:a ekipage, men han hade tjuvstartat och med fem sekunders tillägg blev det bakflytt till 33:e plats.

Den andra finalen blev mer dramatisk. Bäst krigade holländaren Senna van Walstijn, som tog förstaplatsen, medan Federer gick in som femma och Denner som sjua. Douglas var före Denner över mållinjen som sjua, men båda fick flytta upp ett pinnhål på en annan, tidsbelastad förares bekostnad. Douglas blev alltså sexa.

KZ 2 "Amatörer"

Malmös Lukas Jonsson var denna gång ensam i KZ-klassen för mindre rutinerade förare. Klassen hade 36 startande. Lukas inledde med att bli 34:e man på tidskörningen och kom sedan 33:a efter kvalomgångarna.

I den första finalen var Lukas 29:a, men det var bara 29, som kom i mål. I det andra loppet var Lukas tvungen att bryta redan efter fyra av de 21 varven och blev då 32:a.