Claes Uddgren

Femteplats som bäst i andra Tyska

När den andra deltävlingen i Tyska Mästerskapet kördes i Wackersdorff ställde som vanligt en bunt svenskar upp i de fyra klasserna. Bästa finalplaceringen kom genom Benjamin Törnqvist-Perssons femteplats i den ena finalen.

KZ 2 (1)

Toppförarnas KZ-klass såg Noah Milell sätta den näst bästa tiden under tidskörningen. Hans klubbkomis Benjamin Törnqvist-Persson var inte långt efter med sjätte tid. Jesper Sjöberg gick in på 24:e plats, Andreas Johansson på 28:e och Viktor Gustavsson på 34:e plats.

I första finalen (alla fick åka) körde Benji om Noah och blev därmed avvinkad som femma, medan Noah hamnade på sjunde plats. Viktor kämpade sig upp till 20:e, medan Jeppe klev upp ett snäpp till 23:e. Andreas däremot parkerade redan efter sex varv som 32:a man.

I den andra finalen tappade Benji till sjunde och Noah till nionde plats, medan Jeppe avancerade upp till 19:e, cirka 1,7 sekunder före Andreas på 20:e plats. Viktor fick inte något varv noterat. Ändå räknades han som 31:a.

KZ 2 (2)

I den mer amatörmässiga klassen med hela 48 deltagare körde Linus Lagerström in på 15:e tid under tidskörningen. Lucas Fredriksson satte 37:e tid och Lukas Jonsson 41:a. Här kördes det kval med Lucas F som 32:a, Lukas J som 43:a och Linus näst sist som 47:a.

Men sedan kördes det två semifinaler. Alla tre körde i den första, där Linus tog sig fram till 16:e plats, vilket gav honom en finalbiljett. Lucas F blev 19:e och Lukas J 20:e man, så för de båda skåningarna var det färdigåkt.

Sörmlänningen Linus fick starta från 16:e startledet, varifrån han gjorde ett bra race upp till 21:a plats i mål i finalen.

OK

Den här klassen hade också 48 förare, där Maja Hallén-Fellenius satte den 25:e bästa tiden, medan Georg Kelstrup var 36:a på tidskörningen.

Georg körde så småningom upp sig till 20:e plats i den första finalen och till den 17:e i den andra. Vart Maja tog vägen vet jag inte, men hon slutade som total 42:a, så hon hade nog en hel del problem.

OK Junior

Neo Ringdahl levererade en liten bomb, då han var etta på tidskörningen med den mer rutinerade William Karlsson nere på 20:e plats.

De fick kvala, där Neo föll till sjätte plats samtidigt som William klättrade till åttonde. Därmed var båda finalklara. I den första finalen blev Neo tia, medan William försvann och rankades som 33:a.

I den andra finalen blev det omvända roller, då William kämpade sig upp till tolfte plats, medan Neo bara blev 29:a. Efter denna andra deltävling ligger William på tionde plats och Neo på elfte i poängtabellen.