Claes Uddgren

Final i Castelletto och Adria med en svensk seger

Det var inte bara South Gardabanan, som var hyperaktiv under hösten. Det kördes nämligen finalrace i både Castelletto och Adria under november månad med ett flertal svenskar på plats på båda ställena. WSK OPEN CUP, Castelletto 7-10 nov

OK

Dansksvenske Georg Kelstrup, som tävlar för Malmö AK gjorde en mycket bra tidskörning och placerade sig på 14:e plats bland de 34 deltagarna. Norton Andreasson kom tätt efter på 16:e plats.

Norton gjorde sedan ett ännu bättre kval och hoppade upp till sjunde plats, medan Georg dalade något till 18:e plats.

Härnäst blev det förfinal, där båda backade en aning. Norton var åttonde man och Georg 26:a. Norton gick sedan även i mål som åtta i finalen, som vanns av engelsmannen Joseph Turney, men Nortons noskon satt inte på rätt plats, så med fem sekunders tillägg slutade sörmlänningen på 16:e plats. Georg hade också skjutit bak nosen och blev därmed 27:a.

Open Cup är en serietävling, där nu engelsmannen Taylor Barnard vann och Norton slutade sexa.

OK Junior

Stor sensation. Calle Bergman, som bara för ett år sedan låg i botten av resultatlistorna vann nu tidskörningen! William Siverholm blev tolva, medan Joel Bergströms premiärår i OK Junior landade honom på 44:e tid av de 55 startande.

Calle var aldrig sämre än åtta under de fyra kvalåken, men han blev ändå inte bättre än 13:e totalt med William 17:e man efter en katastrof i första heatet. Joel kämpade sig samtidigt upp till 28:e plats.

Sedan kördes det två semifinaler. Tyvärr! I den första blev William nämligen bara 21:a och Calle 23:a, medan Joel överraskande tog sig i mål som tolva i den andra semin och därmed blev ende svensk i finalen.

Men före finalen kördes en B-final, varifrån ingen gick vidare. Tyvärr igen - för William vann nämligen - till ingen nytta, medan Calle bröt efter fem varv.

Finalen blev inte heller så lattjo. Joel, som fick starta från 23:e rutan, bröt nämligen efter ett varv och rankades därmed som 33:a. Andrea Antonelli dominerade hela helgen och tog därmed även hem cupen.

WSK FINAL CUP Adria 14-17 nov

KZ 2

Bara 14 startande men fyra av dem kom från Sverige. Ende icke skåningen i gänget, Jesper Sjöberg, överraskade att med sin CRG sätta tredje tid på tidskörningen med Benjamin Törnqvist-Perssons likvärdiga fordon på sjätte plats. Sedan kom Douglas Lundbergs Luxor in på tionde tid, medan Lukas Jonsson var 14:e man med sin Exprit.

Efter tre kvalrundor var Benji fyra, Jeppe sexa, Douglas elva och Lukas fortfarande 14:e man.

Under förfinalen körde Douglas upp sig till tredje plats, medan Benji rasade till sjunde. Han var visserligen sexa över mållinjen men med nosen på fel plats blev det nerflytt ett pinnhål. Samma gällde för Jeppe, som kom i mål strax efter Benji men som med fem sekunder extra slutade på elfte plats. Lukas klarade 13:e plats.

Hela kvartetten förkovrade roligt nog i finalen, där Douglas tog segern efter ett bra race. Benji avancerade upp till fjärde plats med Jeppe i ryggen denna gång också. Malmö-Lukas klarade sig upp på elfte plats trots att han inte fanns med på banan under de sista fem varven.

OK

Norton Andreassons lysande första säsong i OK slutade inte fullt lika lysande, men det berodde inte på att han inte kämpade. Till att börja med nådde han bara 20:e plats under tidskörningen, där Ville Malja var 29:a bland de 45 förarna.

Norton kämpade vidare och slutade som elfte man under kvalen, där Ville föll till 32:a plats.

Det kördes som vanligt i denna klass två semifinaler. Norton var elfte man i mål i den första, men nosen var intryckt så han blev istället 13:e man. Ville skulle ha åkt i den andra semin men kom aldrig till start.

I finalen som vanns av spanjoren Pedro Hiltbrand, startade Norton från 31:a rutan och kämpade sig upp till en under omständigheterna hedrande 17:e plats.

OK Junior

Inte mindre än fem svenskar dök upp till tidskörningen. William Siverholms Tonykart hoppade in på 14:e plats bland de 68 startande, som i vanlig ordning blev saxade före kvalen. Joel Bergströms KR var 27:a, Oscar Pedersens FA-kart 56:a, Sebastian Kinnmarks Tonykart 65:a samt Hugo Holms Tonykart 66:a.

William gjorde ett bra kval, som innehöll fyra omgångar. Han klättrade därmed upp till åttonde plats. Joel rasade emellertid rejält ner till 52:a plats, medan Oscar klättrade två steg till 54:e. Sebbe tjänade också några positioner och slutade som 61:a, medan Hugo låg kvar på sin 66:e plats.

Endast Sebbe fanns med i den första semifinalen. Han blev 27:a och var därmed utslagen. William startade från fjärde rutan i den andra semin. Han var tolva i mål men flyttades ner till 14:e plats eftersom nosen inte satt som den skulle.

Oscar var 19:e man och Hugo 26:a efter att ha kört elva av de 16 varven, medan stackars Joel blev 28:a efter att ha brutit redan efter tre varv. Ingen av dem gick då vidare till final.

Omöjlige Andrea Antonelli vann på nytt finalen. William startade från 14:e raden, körde upp sig fint till tionde i mål, men nosen hade fått en kyss, så efter tidstillägget blev han 13:e man totalt.

Mini 60

Ibland brukar man skämtsamt säga att man får stå på händerna för att snabbt hitta de som har placerat sig långt bak i listorna. Så var fallet här. När jag skrollade igenom tidslistan trodde jag inte att det fanns några svenskar med bland de 96 deltagarna. Men det gjorde det. På 80:e plats återfanns Oliver Kinnmark med Andri Tsikin på 87:e och Rafael Theveny på 90:e plats. Efter kvalen var Andri 71:a, Oliver 81:a och Rafael 92:a. Därmed var det färdigåkt för hela trion, eftersom endast 68 fick rum i semifinalerna.