Claes Uddgren

Fred dominant i Junior 60

Junior 60 skulle köras ihop med Mini läste jag i inbjudan, men det gällde visst bara under söndagen. Efter som J60-motorer är snabbare än Minis Raketmotorer, så var intresset i Minigänget mycket svalt denna gång. När J60 släpptes ut under den torra söndagen, så var det endast Alex Calson från Mini, som var med och han var som väntat totalt chanslös. Bland de blott fem J60-förarna dominerade Fred Saareks från morgon till kväll.

Junior 60

Medan Minigänget på torrt väglag under lördagen inte underskred 41 sekunder, så toppade Fred Saareks J60:s tidskörning på 39,769 med Elias Åberg från Vuollerim tätt efter med 39,788. Rasbos Noah Norrström gick in som trea med 39,914.

Första finalen startade redan 11.00. Jag hann aldrig se racet, men de tre tidsbästa fick samma placeringar i mål. Kumlin, som var tidsfyra, höll sin position till mål, men han hade tryckt in nosen, varför han flyttades ned bakom Tyra Sundberg.

Det andra racet blev lite mer dramatiskt, då Fred drog iväg i starten före Noah och Elias, som dock i sin iver snurrade och blev stående en stund. Han var ett varv efter vid målgång men blev då utesluten. Simon fick också stopp och det redan efter två varv, så Tyra tog tredjeplatsen före den varvade Alex.

Därmed var det dags för den sista Superfinalen med Fred som master och Noah som tvåa. Tyra och Elias startade från andra led, vilket innebar att Simon och Alex stod sist i det lilla racet. När Fred stack iväg som vanligt, hakade Tyra på med Noah trea och Elias fyra. Denna ordning stod sig emellertid inte, då Elias snart körde upp sig till andraplatsen. Väl där hade "tåget gått". Fred kom i mål hela 7,745 och det med en snittfart under hela loppet med nära 81 km/tim. Någon anmärkte att när Fred så småningom "fyller moped" så får han inte köra fortare än 30 km/tim!

Killarna var inga gentlemän utan petade ner Tyra till femteplatsen. Noah blev således trea och Simon fyra.