Claes Uddgren

Genrep inför OK-VM

I och med att VM i OK och OK Junior skulle köras på Sarnobanan så passade fyra svenskar på att ställa upp i Italienska mästerskapet som hade en deltävling just i Sarno tre veckor före VM:et. Oscar Pedersen lyckades bäst med en tredjeplats i OK.

OK

Oscar Pedersen inledde med att bli femma och tvåa i sina kvalheat, vilket gav honom tredje startrutan inför förfinalen. Här tog Oscar målflaggan som förste man följd av dansken David Walther. Men svensken fick fem sekunders tillägg varefter David fick segern, medan Oscar fick flytta ner till åttonde plats. I finalen körde Oscar sedan upp sig till tredjeplatsen. Engelsmannen Freddie Slater var först över mållinjen men fick liksom Oscar fem sekunders tillägg, vilket innebar att brassen Gabriel Gomez tilldömdes segern före Slater och Pedersen.

OK Junior

Scott Lindblom var en saxad sexa på tidskörningen, där Oliver Kinnmark var 24:a och Elliot Kaczynski 39:a. Under kvalen tog Scott två andraplatser och en sjätte, vilket gav honom femte plats totalt. Oliver avancerade också och blev därmed 21:a, medan Elliot sjönk till 50:e plats och då hamnade i B-finalen. Här klättrade skåningen från 20:e till sjunde plats men missade nu finalen med en position.

I förfinalen gick det som tåget för Scott som körde om allihop och vann, medan Oliver avancerade upp till 15:e plats. Sedan är resultaten något otydliga. Det står att Oliver blev elfte man i mål  efter omstart. Troligen har finalen stoppats och efter omstarten saknas Scott helt. Vann gjorde i alla fall engelsmannen Leo Robinson.