Claes Uddgren

Hannes total sexa i X30 Euro

IAME X30 Challenge hade sin årsavslutning i franska Salbris med tre svenskar på plats i Seniorklassen. Det gick inte direkt lysande, men resultaten var tillräckliga för att den annars TCR- (gamla STCC) föraren Hannes Morin skulle bli seriesexa totalt.

X30 Senior

Under tidskörningen satte Mathilda Olsson den nionde bästa tiden med Hannes Morin på 13:e plats och Robin Knutsson på 40:e. Startfältet var inte så stort, så det räckte med tre åk. Mathilda var fyra i alla sina race men slutade ändå som femma. Hannes blev bara 25:a, medan Robin klättrade upp till 32:a plats. Det innebar att den sistnämnde fick köra B-final och starta från fjärde rutan. Göteborgaren gjorde här ett bra jobb och gick in som trea. Därmed var hela trion klar för final.

I förfinalen gasade Hannes upp sig till nionde plats, medan Mathilda först ramlade ner till 19:e och senare med fem sekunder extra för intryckt nos ner till 23:e plats. Robin kom i mål just efter Mathilda, så han ärvde nu 19:e plats.

Mathilda tog sig slutligen förbi åtta konkurrenter i finalen och slutade på 15:e plats, medan det nu var Hannes tur att rasa bakåt och bli 16:e man. Robin ramlade till 23:e plats på banan, men nu var hans nos på fel ställe, så han flyttades därmed ner till 29:e plats.

Engelsmännen dominerade. Sean Butcher vann tidskörningen och Mark Kimber kvalomgången. Sedan vann Sean förfinalen, medan Mark tog hem finalen och därmed hela serien, där Hannes nu slutade som sexa, Mathilda som 13:e och Robin som 56:e man.