Claes Uddgren

Hilda Lundhs stora dag

Linköpingstjejen Hilda Lundh, som tävlar för SMK Örebro, hade sin stora dag under lördagens kombinerade Raketcup och Kart Cup Väst i Uddevalla. Här kördes det efter det gamla receptet med två kval och bara en final. Hilda inledde med att ta hem tidskörningen samt vinna båda heaten och finalen.

Det kom 13 förare till start, där Hilda under tidskörningen följdes av Noel Sundberg, Dante Welander, Theo Hansson, Albin Mark samt debutanttrion Max Emanuelsson, Alfred Eriksson och Wilhelm Abelmann.

Hilda, Noel och Dante följdes åt i första heatet, som var det enda loppet före lunchpausen. Bakom dem körde Max upp sig och nöp fjärdeplatsen före Albin, Alfred och Theo.

I nästa heat smet Noel snart förbi Hilda, men innan målet var nått hade Hilda återtagit första plats och vann nu med ynka 0,090 sekunder till Noel. Ordningen bakom var också densamma förutom att Theo verkade ha problem. Vad det än var som hände, så tog han sig sakta i mål men kom sedan aldrig till start i finalen.

Finalen bjöd på ännu en hård och jämn fight mellan Hilda och Noel. Den sistnämnde gled förbi på det fjärde varvet, varpå Hilda kom om igen på sjätte rundan. Efter sjunde varvet var det Noel i topp igen, men Hilda blev honom för svår i det att hon gled förbi på slutvarvet och vann med ännu mindre marginal - 0,074 sekunder.

Dante, Max, Albin, Alfred och Wilhelm löd ordningen bakom tätparet efter första finalvarvet. Max var rejält i stöten och snuvade snart Dante på tredjeplatsen, men på fjärde varvet var det slutåkt för den pigge debutanten från Team 13 i Göteborg. Därmed återfick Dante tredjeplatsen för gott. Albin hängde på, medan Wilhelm smet förbi Alfred.

På sjunde varvet rasade Albin från fjärde till sjätte plats när både Wilhelm och Alfred klämde sig förbi och denna ordning stod sig sedan till målflaggan. Svante Wiman var sjunde man i mål men med en intryckt nos fick han flytta ned ett snäpp bakom Calle Ahlqvist.

Hilda var snabbast i samtliga tre åk. I det första klämde hon till med 1.00,461 sekunder, i det andra blev det 1.00,701 och i finalen blev hon bäst med 1.00,490.