Claes Uddgren

Inga framgångar i Super Masters

När WSK drog igång sin fyra tävlingar långa serie Super Masters på Adriabanan bara en vecka efter det att man kört en Open Cup på samma bana, fanns elva svenskar på plats. Tyvärr blev det inga framskjutna placeringar för någon av dem, men Norton Andreasson i OK-klassen såg lovande ut fram till finalen, där det inte gick så bra.

OK

De 71 förarna på den som vanligt saxade tidskörningen toppades av ryssen Nikita Bedrin. Av de fem svenskarna gick Norton Andreasson in på en lovande 13:e plats med Casper Jansson inte långt efter på 28:e plats. William Siverholm blev 39:a, Calle Bergman 43:a och Ville Malja 57:a.

Kvalet togs hem av den andre snabbe ryssen Kirill Smal. Norton hade tre mycket bra åk, där han inte var sämre än åtta, men i sitt tredje framträdande gick det åt skogen med en 25:e plats. Totalt sett blev han ändå bäste svensk på 22:a plats. William klev upp ett pinnhål till 38:e plats medan Ville föll till 57:e och Calle hamnade utanför på 70:e plats. 68 fick ju köra semifinal.

Första semin vanns av australiensaren James Wharton. Casper blev här bara 28:e man, medan Ville bröt efter sju varv och rankades som 32:a. I den andra semin, som vanns av engelsmannen Joe Turner, gick Norton in som tia, medan William tog sig förbi sju konkurrenter och hamnade på tolfte plats. Därmed var båda klara för final liksom spanjoren Pedro Hiltbrand, som inledde svagt med 36:e tid. Efter kvalen var han uppe på tionde plats och i sin semifinal var Pedro uppe på tredje plats. Till sist tog spanjoren även hem finalen före engelsmannen Taylor Barnard, medan William styrde in i mål som 22:a och Norton som 27:a.

OK Junior

Hemmasonen Brando Badoer tog hem tidskörningen av 75 startande. Philip Victorsson var bäste svensk på 20:e plats med Joel Bergström på 38:e, Sebastian Kinnmark på 47:e och Axel Malja på 54:e plats.

Kvalet togs hem av engelske Arvid Lindblad. Philip klev upp till 17:e plats och Joel till 36:e. Sebbe rasade till 58:e och Axel till 68:e plats.

I den första semifinalen kom Philip i mål som fin femma. I den andra blev det aldrig någon start för Joel, medan Axel blev 22:a efter en fin uppåkning. Tyvärr räckte det ändå inte till finalåka liksom för Sebbe, vilken blev 28:a. Han fick dock en smula revansch genom att bli 18:e man i en B-final, där Axel blev 20:e.

I finalen tog det roliga slut för Philip fem varv före mål, vilket gav honom 28:e plats. Vann gjorde Alfredo Spina.

Mini 60

Här fanns 85 deltagare varav två från Sverige. De gjorde mycket bra ifrån sig under den saxade tidskörningen, men sedan gick det bakåt. Oliver Kinnmark öppnade nämligen med att bli 25:a, medan Scott Lindblom i sin internationella debut gick in på 30:e plats.

Efter kvalen var Oliver nere på 50:e plats och Scott på 75:e. Därmed var det färdigkört för den sistnämnde, medan Oliver först fick köra semifinal, där han blev en utslagen 21:a och sedan en B-final, där Oliver tog hand om tolfte plats.