Claes Uddgren

Inga höjdarresultat vid EM-avslutningen.

EM för OK och OK Junior gick i mål i Le Mans intill den berömda racerbanan. Det blev inga svenskar med bland de tio första i någon av finalerna. Dino Beganovic var visserligen fjärde man över mållinjen i OK och William Siverholm sjua i OK Junior, men båda tidsbestraffades och flyttade ner till elfte respektive 13:e plats.

OK

Det började bra. Dino Beganovic var nämligen tidstvåa efter Kobe Pauwels. Däremot hann Noah Milell inte riktigt med i svängarna och blev bara 24:e man av de 67 förarna.

Kobe blev även kvaletta, där Dino slutade som sexa och Noah som 21:a. I finalen var det däremot dubbelt Italien i topp genom Gabriele Mini och Lorenzo Travisanutto. Dino gick upp till fjärde plats men efter straffet blev han alltså bara elva. Än värre var det för Noah, som inte kom runt ett enda varv och därmed rankades som 34:a.

I EM-slutställningen tog Travisanutto guld och Mini silver. Dino blev bäste svensk med sjätte plats.

OK Junior

I denna klass fanns fem svenskar. Efter tidskörningen låg norrmannen Martinius Stenshorne etta. Ville Malja från Malmö var 26:a, William Siverholm från Gråbo var 28:a, Axel Malja från Malmö var 30:e man, Philip Victorsson från Frillesås 33:a och Wilmer Wallenstam från Göteborg 54:a.

Efter kvalomgångarna låg norrmannen fortfarande etta, medan William hade avancerat starkt till femte plats. Ville tog några kliv till 22:a och Philip till 30:e plats. Axel tappade till 34:e plats, men det räckte ju ändå för att gå till final. Den i gänget orutinerade Wilmer rasade emellertid stort och slutade som 74:a av de 79 startande.

Även i denna final blev det dubbelt Italien i topp genom Andrea Antonelli och Alfio Spina. Stenshorne fick nöja sig med en fjärdeplats, medan William var sjunde man i mål, men nosen satt fel och då blev det bara 13:e plats.

Axel gick starkt upp till 23:e plats med brorsan Ville 26:a. Philip stackarn, kom inte runt ett varv och blev således 34:a.

I EM totalt segrade fransmannen Marcus Amand. Philip blev bäste svensk med 16:e plats och William näst bäst på 20:e plats.