Claes Uddgren

Ingen stoppar Wille i Rotax Max

RMC 7/MKR 7:10 Efter en andraplats i lördagens Senior 125-race var Wilgot Edqvist tillbaka i vinnarform i Rotax Max andra deltävling. Liam Andersson hade åkt hem, men istället kom Gustav Jonsson med efter att ha kört Rotax Euro Trophy samma dag, som den svenska premiären i Rasbo. Dessa två förare kom att dominera.

Rotax Max

Ett fält med elva förare som dök upp till tidskörning, där Wille Edqvist var värst med 34,290 följd av Elias Callin på 34,516, Leo Westlin på 34,539, Gustav Jonsson på 34,562 samt Rasmus Isaksson på 34,693. Nytillkomne Marcus Radne var sjua.

Redan på första varvet försvann Leo och Rasmus, medan Wille ledde iväg med Elias tätt efter och Gustav på tredje plats. Elias började sedan attackera Wille och var även förbi ett kort ögonblick. När Wille tog tillbaka kommandot försökte Elias spjärna emot varvid han istället tappade fart och blev passerad av den skuggande Gustav. Sedan hände inte något mer, så Wille vann före Gustav och Elias med en uppåkande Marcus från sjunde till fjärde plats samt med märkeskompisen Moa Runesson från elfte startrutan femma i mål.

I det andra heatet fick Wille vara ifred under alla tolv varv. Istället blev det en fight mellan Elias och Gustav. Nu var Gustav så varm i kläderna att det räckte med en omkörning innan andraplatsen var säkrad.

Leo var fyra hela vägen medan Rasmus tvingades överge femteplatsen till Marcus. Moa fick samtidigt nöja sig med åttonde plats.

Inför den första finalen fick Wille och Gustav ta plats i första startledet med Elias och Marcus i andra samt med Sebastian Valtin och Moa i tredje led.

Gustav fick det jobbigt i starten från sin ytterposition och hade till en början trion Wille, Elias och Marcus framför sig under det första varvet. Sedan knäppte Gustav först Marcus och sedan även Elias. Fram till segrande Wille skilde det bara 0,930 sekunder över mållinjen. 

Leo som startade från sjunde rutan jagade upp till fjärde plats efter att ha kämpat ned Marcus. Rasmus grejade sjätte plats precis före Moa.

Det blev samma visa i den andra finalen där Elias hakade på Wille i starten med Gustav trea. Efter att Gustav hade passerat Elias, åkte den sistnämnde av banan och hamnade sist. Han kom emellertid igen och körde upp sig till åttonde plats.

Leo tog därmed tredje plats ett stycke för Marcus och Rasmus. Moa belade sjätte plats strax före Carl Andersson.