Claes Uddgren

Jättefight i Mini när Alexia vann (MKR 5:7)

Noel Sundberg , Alexia Danielsson, Malte Masth och Evelina Dahlgren brukar kämpa ihop och de inledde nu med att placera sig i denna ordning efter tidskörningen med Lucas Gidlöf femma. Denna kvartett höll ihop under båda kvalen och i den första finalen, innan det skedde en del ändringar i den andra.

Mini

I det första heatet var det Malte som lyckades snuva de andra med Noel tvåa, Evelina trea, Alexia fyra och Lucas femma. I det andra heatet lyckades Noel leda från start till mål med Malte och Alexia mindre än en halv sekund efter. Evelina lyckades inte lika bra utan blev ifrånåkt av nämnda trio plus Lucas.

Det innebar följande startuppställning till första finalen: Noel och Malte i första led, Alexia och Evelina i andra, Lucas och Alex Calson i tredje samt med Oliver Pettersson och Axel Palmgren i fjärde.

När Noel tagit starten så hängde Alexia honom i bakbågen tills Malte anslöt. Sedan blev det fight. Alexia gick kort upp i ledning för att sedan falla tillbaka till tredje, innan hon till slut grejade andraplatsen bakom Noel men före Malte. Lucas och Evelina var fyra och femma under alla varv.

Göteborgs Isak Abrahamsson var sexa på både tidskörningen och i första heatet men bröt i det andra. Nu i den första finalen körde han upp sig och var så uppe på sjätte plats igen. Alex Calson skar mållinjen som sjua men fick tre sekunders tillägg för att han hade för brått att köra ur startkorridoren. Därmed flyttades Alex ner till 13:e plats.

I sista finalen blev det en ny hård uppgörelse mellan Noel, Alexia och Malte. Alexia var trea under första rundan men gick snart upp i ledningen varpå Noel tog tillbaka ledarskapet. Alexia var dock inte slagen utan pressade sig förbi igen. Hon var sedan ytterst nära att slarva bort segern när hon höll ut för långt i vänsterhårnålen (banans tredje kurva) varvid Noel kom upp på insidan. När det sedan svängde höger strax efter, så fick Alexia insida och kunde därmed återta ledningen och ta en knapp seger. Malte fick nöja sig med tredjeplatsen och sedan var det ingen mindre än Isak, som avslutade suveränt med fjärde plats före Axel Palmgren och William Carlsson. Evelina Dahlgren rasade av någon anledning från sin fjärde position i inledningen av finalen till en låg niondeplats i mål.