Claes Uddgren

Jesper från start till mål

RMC 5/MKR 5 De senaste åren har det varit lite tunt med deltagare i KZ 2 i MKR-serien. Till Västeråspremiären dök det emellertid upp 13 sugna förare. Jester Westerholm visade sig stå i en klass för sig och vinna samtliga fyra lopp han deltog i.

KZ 2

Den otroligt rutinerade nollåttan Jesper Westerholm toppade omgående tidskörningslistan efter ett varv på 41,344 sekunder. Det var nästan en sekund bättre än tvåan Rasmus Oscarssons 42,231. Sedan följde Daniel Sjöberg på 42,256, Hampus Bodén på 42,457, Jonas Sahlin på 42,572 samt Rafael Thell på 42,828.

Det första heatet startade så sent så att banan hunnit torka upp. Förarna kunde därför lägga på sina slicks och sänka varvtiderna till 33-34 sekunder. På sin resa till den första segern satte Jesper bästa tiden med 33,559. Men det var Daniel som från tredje rutan gjorde den bästa öppningen och ledde Jesper, Hampus, Jonas och Rasmus runt det första varvet.

Redan på andra rundan tog Jesper över i täten, varpå Daniel fick det svettigt mot gänget bakom. Till slut stack Hampus förbi och sedan kom Jonas farande och körde om båda två. Och innan det hela var över så hade även Rasmus passerat Daniel. Hampus blev också omåkt av Rasmus, så Jonas gick i mål som tvåa före, Rasmus, Hampus, Daniel och Rafael. Hela kvintetten rymdes inom fyra sekunder. Sedan dröjde det en evighet tills de resterande - mestadels debutanter - anlände till målflaggan.

Rasmus och Rafael gjorde de bästa starterna i det andra heatet med Jesper trea, Jonas fyra, Hampus femma och Mattis Andersson sexa, medan  Daniel tyvärr blev stående. Sedan tog det inte lång stund förrän Jesper tog sin vanliga plats i täten, medan de övriga märkligt nog behöll sina positioner under alla tolv varv. Enda undantaget var Mattis, som blev frånåkt av debutanten David Sahlin.

Det gav följande uppställning till den första finalen: Jesper och Rasmus i första led, Jonas och Hampus i andra, Rafael och David i tredje samt med Mattis och Daniel i fjärde startled.

Med Jesper i täten före Jonas från start till mål, så blev den första finalen inte särskilt upphetsande. Däremot blev det omkastningar efter ledarduon då Hampus förlorade sin tredjeplats till Rasmus. Bakom dem kivades Rafael och Daniel om femteplatsen. Kanske Daniel blev trött eftersom han tappade lite mark mot slutet och kom i mål tre sekunder efter Rafael. Och David var i sin tur bara sex tiondelar bakom Daniel.

De tre första i mål följdes även åt länge i den andra finalen, innan Rafael mot slutet stal tredjeplatsen från Rasmus. Hampus var femma hela vägen, medan Daniel långt, långt efter än en gång fick kämpa med debutant-David. Daniel klarade sjätteplatsen med 0,140 sekunder. Ingen av de andra nådde målet.