Marie Radne

Joel Granfors toppade OK Junior

Oscar Pedersen med mycken internationell erfarenhet fick till ett perfekt varv under tidskörningen och toppade listan med de 16 deltagarna. Men i fortsättningen gick det inte lika bra, utan det var Katrineholms Joel Granfors, som tog hem spelet.

OK Junior

Oscar Pedersens bästa varvtid på tidskörningen blev 50,473 sekunder, en tid som egentligen inte var så märkvärdig, men det berodde på morgonens regn. Det skulle gå betydligt fortare i fortsättningen. Neo Ringdahl blev nu tvåa med 51,937, alltså nästan 1,5 sekunder sämre än Oscar och tiden sattes ändå på samma varv som Oscars.

Trea så långt var Sebastian Hedin på 52,166 följd av Joel Granfors på 52,302, Mille Johansson på 52,328 samt Alxander Spetz på 52,356.

Oscar måste ha haft helt fel inställningar på karten, då han redan under första heatets första varv började tappa positioner. Han kom slutligen i mål på en blygsam sjätteplats men flyttades upp till femte, sedan dansken Robert Dieringer fått fem sekunders påslag.

Det var Neo, som var först med att passera mastern med Sebastian tätt i hälarna. Och det var Sebbe, som efter några varv pilade förbi och stal segern. Neo fick sedermera tre sekunder extra för att han var för ivrig i starten och då tog Joel över andraplatsen. Dansken Valdemar Aggerholm blev fjärde man före Oscar, som i sin tur hade Caspian Hagman i bakbågen över mållinjen.

Andra heatet blev nästan en upprepning av det första, då Neo blåste förbi Oscar under första varvet. Neo följdes snart av Sebbe och Joel. De två sistnämnda bytte plats ett par gånger, men det var Sebbe som var hetast och tog med sig Joel förbi Oscar.

Neo höll dock undan i täten, men han hade kört utanför korridoren i starten och fick tre sekunder för besväret. Därmed tillärades Sebbe sin andra raka seger före Joel, Oscar och en besviken Neo. Danskarna Robert och Valdemar följde på femte och sjätte plats. Caspian var faktiskt sexa över mållinjen, men han fick hela tio sekunder extra för att han hade alla fyra hjulen utanför startkorridoren. Därmed fick han flytta ner till tolfte plats.

Det fanns ingen förfinal utan man gick till final direkt med Sebbe och Joel i första startledet samt med Neo och Oscar i andra. Valdemar och Robert samsades i tredje.

Sebbe tog givetvis starten, medan Joel blixtsnabbt klämde sig förbi Neo. Sedan måste jag be om ursäkt då jag hade svårt att hålla isär Sebbe och Valdemar. Sebbe hade nämligen startnummer 86 och Valdemar 186. När gänget blixtrade förbi blev det knepigt att hinna se vem som var vem. Så med risk för att jag såg fel, så tyckte jag att det var Valdemar som var uppe och krigade i täten med Neo och Joel. I slutänden hade det inte så stor betydelse, då både 186 och 86 sjönk tillbaka. Kanske var det så att Sebbe råkade ut för något i inledningen och därför aldrig kom att figurera i täten?

Neo tog över för en kort stund, men sedan kom Joel farande och efter att ha kört förbi Neo drog Katrineholmaren ifrån och vann med i runda tal 3,2 sekunder.

Neo blev på sista varvet omåkt av danske Robert, men denne hade knockat nosen, så han fick sina fem sekunder och skjutsades ner till sjätteplatsen.

Därmed fick Neo Ringdahl tillbaka andraplatsen före Oscar Pedersen, som nu äntligen hade speed för att hänga med i täten. Joel spikade det nya varvrekordet till 42,727 sekunder, men Oscar var en god tvåa med 42,827.

Från sjunde startrutan jobbade Alxander Spetz sig upp till en slutlig fjärdeplats före Valdemar Aggerhorn. Sebbe Hedin var sexa förbi målflaggan, men han hade också nosen på fel ställe och sjönk därmed ner till en slutlig niondeplats.