Claes Uddgren

Jonathan fick kämpa för segern (2:7)

DD 2 Jonathan Karlsson kom sågs och segrade i DD 2-klassen med blott fem deltagare. Han inledde med att bli tvåa på tidskörningen, där Nick Ansell vann på 34,228 sekunder före Jonathans 34,230, Max Runessons 34,286, Jonas Beines 34,378 samt debutanten Moa Runesson på 34,922.

Jonathan tog snabbt kommandot i första heatet före Nick och Max, men redan på andra varvet hände någonting (med motorn?) som gjorde att han körde in i depån innan andra varvet var avslutat. Därefter ledde Nick före Max till mål. I andra heatet saknades Jonathan så Max som rundade Nick redan i andra kurvan, tog hem heatet före Nick och Jonas.

När det var dags för förfinal så dök Jonathan upp igen med en fungerande kart, men han fick naturligtvis inta sista startposition. Nick blev givetvis master med Max bredvid. Det tog nu inte lång stund förrän Jonathan hade kört om allihop. När han smet om den ledande Nick, så passade Max på att följa efter och därmed förpassa Nick till tredjeplatsen. 

Finalen blev helt odramatisk även om Max hela tiden jagade den ledande Jonathan till mål med Nick, Jonas och Moa i släptåg.