Claes Uddgren

Kristianstadsduo bäst i Tyskland

Kristianstads KK:s Noah Milell och Benjamin Törnqvist-Persson klarade sig av de tolv svenskar, som deltog i den tredje omgången av fem i Tyska mästerskapet. Tävlingen avhölls i Kerpen, där Noah var sjua i den första och Benji åtta i den andrafalen.

KZ 2 (proffs)

I det stjärnspäckade fältet om 31 startande fanns sex svenskar. Douglas Lundberg i sin Luxor började bäst av gänget med tionde tid på tidskörningen, som vanns av italienaren Fabian Federer. Noah Milell i en Exprit var 13:e man, Benjamin Törnqvist-Persson i sin CRG var 21:a, Viktor Gustafsson i en Exprit var 22:a, medan Jesper Sjöberg i en CRG var 25:a och Andreas Johansson, även han i en CRG, var 28:a.

Efter kvalheaten hade bröderna Jorrit tagit över före Federer. Stan var allra bäst. Fyra svenskar bättrade sina förutsättningar inför finalerna. Noah var tämligen femma, Jeppe 13:e, Viktor 15:e och Andreas 21:a. Sämre gick det för Benji på 30:e och Douglas på 31:a plats.

Bröderna Jorrit höll ställningarna i den första finalen, där Noah tappade till sjunde plats men likväl var bäste blågule förare. Jeppe rasade också ner till 19:e plats med Benji nere på 21:a plats medan teamkompisen Andreas var tätt efter på 22:a och Viktor ramlade ner till 24:e plats. Douglas blev 31:a.

I den andra finalen kom Benji stormande och nöp åttonde plats med Noah tia, Douglas 13:e trots en intryckt noskon, medan Jeppe föll tillbaka och gick in på 20:e plats. Andreas var 23:a i mål, medan Viktor fick parkera efter bara tre varv.

KS 2 (amatörer)

I det stora startfältet med idel okända förare fanns som tidigare Linus Lagerström, Lukas Jonsson och Lucas Fredriksson. Trion hamnade i botten av fältet efter tidskörningen, där Linus tre bästa varv ströks, vilket innebar att han bara orkade med 36:e plats just bakom Lukas Jonsson. Men Lukas Fredriksson orkade bara med 37:e tid.

De delades sedan upp i två semifinaler, där Linus var 13:e man i den första och Fredriksson 13:e man i den andra med Jonsson tätt efter på 15:e plats. Därmed var hela trion klar för den enda finalen.

Tyvärr kom endast Linus Lagerström i mål i finalen och det på 15:e plats. Lukas J rankades som 27:a trots att han fick ge sig efter 15 varv. Lukas F kom bara nio varv och blev därför 28:a.

OK Junior

OKJ innehöll också tre svenskar. Calle Bergman överraskade med att bli bäste svensk på tidskörningen med 16:e plats bland de 39 förarna. William Karlsson var 25:a och Oscar Pedersen 27:a.

Fem förare skulle slås ut under kvalen. Tyvärr hörde Calle till denna grupp, men de båda andra gick vidare, sedan Oscar varit 23:a och William 27:a. Calle hamnade på jumboplatsen.

Denna klass körde inga semifinaler utan två finaler istället. William inledde med att bli 21:a i den första trots fem sekunder extra för nosen. Oscar bröt eleertid efter bara två varv och blev då 32:a.

I den andra finalen körde William upp sig till 13:e och Oscar till 21:a plats.