Claes Uddgren

Ludvig blev besviken (VM 3:3)

Utöver VM för KZ och KZ 2 kördes den tredje och sista deltävlingen i Academyserien, där alla anmälda förare tilldelas en Expritkart med Vortexmotor. Ende svensk i år har varit Kalmar MK:s Ludvig Fransson. Han började mycket bra men dalade sedan och blev en besviken 14:e man bland de 41 startande.

Academy

Tidskörningen gick fantastiskt bra och Ludvig gick in på fjärde plats. De tre kvalåken gick väl inte fullt så bra. Efter raden: 9-6-5 hamnade han på elfte plats. Men Ludde bet ihop och var redan efter fem varv uppe på åttonde plats, där han höll sig kvar i fem varv. På elfte rundan tappade han en position, men det stora raset skedde på 15:e varvet, då Ludde knuffades ner till 15:e plats. Han var sedan uppe som hastigast på 14:e men blev till slut avflaggad som just 15:e man.

Dansken David Walther, vilken har synts en hel del i SKCC, lyckades klämma sig förbi alla favoriter och ta en populär seger före polske favoriten Adam Gladysz. Trean i mål, rumänen Darius Babaioana, blev emellertid rapporterad för att han tryckte ut sin intryckta noskon med fötterna. Det hade kostat honom fem sekunder, men nu blev det diskvalifikation istället. Det betydde då att Ludde fick flytta upp ett snäpp till en slutlig 14:e plats. Polacken Gladysz blev totalsegrare för Academyklassen, där Ludde nu tog sina första två poäng och då hamnade på 23:e plats.