Claes Uddgren

Många debutanter i Micro

Endast fem av de 19 startande var inte debutanter vid MKR-premiären för Micro i Södertälje. Tävlingen kom emellertid helt att domineras av Örebros Alfred Löfquist-Fridh, som vann allt från tidskörning till final.

Micro

Det var stor klasskillnad på de bästa och de långsammaste, hela tio sekunder faktiskt. Alfred Löfquist-Fridh toppade tidskörningslistan med 47,583 sekunder. Rasbos Vidar Ottosson var inte långt efter på 47,891. Tredje bästa tid noterades av debutanten Elias Rosendal, även han från Rasbo på 48,354. Sedan följde de tre återstående icke-debutanterna Enzo Folgerö på 48,560, Ludvig Nebréus på 49,066 samt Wincent Palm på 49,087.

Medan Alfred tog en komfortabel ledning i första heatet, rasade Vidar ner till fjärde plats. Det var innerledsåkarna Enzo och Wincent, som tog rygg på Alfred. Men Vidar var en kämpe. Inte nog med att han körde om nämnda par, han körde även ifatt Alfred och skar mållinjen endast 0,212 sekunder bakom vinnaren. Enzo och Wincent höll sedan sina positioner till mål. Sedan följde bäste debutant, som blev den från åttonde rutan startande Aleksander Boström. Sjätte startrutans Elias blev just sexa. Ludvig var tyvärr tvungen att bryta, vilket han dessutom var ensam om.

Det andra heatet såg nog ett nytt rekord i bestraffningar beroende på att de flesta (orutinerade) förarna lämnade sina startkorridorer för tidigt. De som bara droppade två hjul över linjen fick tre sekunders tillägg, medan de värsta syndarna fick tio sekunder extra för besväret.

I det här heatet var Vidar mer på bettet i starten och kom iväg som tvåa bakom Alfred. Enzo och Ludvig hakade på. Sedan körde Vidar faktiskt om Alfred och "vann". Men den glädjen varade inte länge, för Vidar fick hela 13 sekunders påslag, där tio kom från tjuvstarten och tre för ojuste körning. Så Alfred fick tillbaka förstaplatsen, medan Vidar skuffades ned till sjätte plats.

Enzo ärvde andraplatsen före debutanten Julian Jennerfors-Wollbro. Julian var bara femma i mål, men tjänade sin uppflyttning på andras tidstillägg. Wincent, som under racet rasade ned till sjätte plats, fick också kliva uppåt till fjärde plats med Ludvig femma. Ludde var annars fjärde man över mållinjen, men han fick tre sekunder i starten. Lustigt nog var Aleksander sjua i mål, fick tio sekunders tillägg men hamnade ändå till slut på sjunde plats efter alla omkastningar.

Sedan blev det förfinal. Alfred och Enzo fick stå i första led. Vidar och Vincent återfanns i tredje, Julian och Aleksander i fjärde samt Elias och Arvid Johansson i femte led.

Enzo hade bäst drag under galoscherna i starten och hann före Alfred till första kurvan. Vidar var då trea och Julian fyra. På tredje varvet gled Alfred förbi Enzo och inte nog med det. Både Vidar och Julian körde också om Enzo med Wincent en liten bit bakom på femte plats, medan Aleksander framgångsrikt höll undan för den jagande duon Elias och Ludvig.

Starten i finalen blev dramatisk, då både Vidar och Julian lyckades smita förbi Alfred. Men Julian hade nog lite för brått. Han ramlade nämligen ut i gräset i målkurvan på första varvet och blev till slut femma.

Den väntade fighten mellan Vidar och Alfred kom av sig en stund, då en förare skulle varvas. Denne gjorde nog inte något större fel, men i en het duell behövs allt banutrymme och det tog nu ända till sista varvet innan Alfred lyckades komma tillräckligt nära för att kunna slinka förbi och ta segern med 0,242 sekunder till Vidar.

Efter Julians miss kunde Wincent och Ludvig ta över tredje och fjärde plats. Aleksander försvann spårlöst med tre varv, medan Elias inte fick ett enda varv noterat. Stod han kvar i depån, kanske?