Claes Uddgren

Marockoseger i OK Junior

De marockanska syskonen Suleiman och Sofia Zanfari gillar helt klart Sverige. De har redan kört åtminstone två gånger på Åsum Ring tidigare och ville nu vara med på SM. Det slutade med att Suleiman vann före Theo Wernersson och William Siverholm, medan Sofia tog sig in på 21:a plats.

OK Junior

Med endast 28 startande så räckte det med två kval plus de två finalerna. Men först var det ju tidskörning och här toppade Theo Wernersson på 53,071 före William Siverholm på 53,136, Axel Malja på 53,192, Philip Victorsson på 53,195, Sebastian Hedin på 53,219, Casper Jansson på 53,239, dansken Julius Dinesen på 53,337, Caspian Hagman på 53,384, Sebastian Kinnmark på 53,425, Suleiman Zanfari på 53,457, Calle Bergman på 53,478 samt Robbie Avidan på 53,501.

Jag hade nog väntat mig bättre resultat från Oscar Pedersen (14:e), Vigor Hjorvard (16:e) och William Karlsson (20:e), medan den inhoppande Caesar Kristiansson (18:e) nog var alltför rattrostig för att hänga med så bra som han gjorde för ett år sedan.

Theo toppade även första heatet före Philip, William S, Casper, Julius, Axel , Sebastian och Caspian, medan Calle kom sist och Robbie bröt efter två varv och Vigor inte kom runt ett varv.

Medan Theo upprepade segern i det andra heatet, så lyckades William S klämma sig förbi Philip med Casper åter fyra före Sebastian, Casper, Robbie och Suleiman, vilken varit tia i det första åket.

Så inför förfinalen radade Theo och William S upp sig i det första startledet med Philip och Casper i det andra, Sebbe H och Caspian i det tredje, Suleiman och Sebbe K i det fjärde, Oscar och Ville Malja i det femte samt Caesar och dansken Victor Wolfsohn i det sjätte.

Förfinalen startade 11.15 och då var banan fortfarande blöt. Det är lite oklart om alla körde på regndäck, men jag tror inte det. Exempelvis noterades snabbaste varv på det sista varvet av Linköpings Daniel Varverud med 1.01,260. Han hade inte varit bättre än 23:e man i första heatet och brutit i det andra. Med en dålig startplats kan det alltid vara bra att chansa, så jag utgår från att Daniel åkte på slicks. Han blev förresten en fin elfte man efter att ha startat som 28:a. Det påminner mig om en Team 13-förare som vid en SM-tävling i Uddevalla startade i KZ-finalen från sista rutan med slicks när det var sakta upptorkande och alla andra hade regndäck. Under de fem-sex sista varven flög han fram och körde om flera favoriter på utsidan (!) i kurvorna. Han blev slutligen trea, om jag inte minns fel.

Nåväl, resultatlistan blev en smula omvänd med Theo nere på femte plats och Suleiman uppe i topp före William Karlsson från 18:e rutan. Sedan följde Casper, William S och bakom Theo kom Philip, Axel, Victor, Oscar och Caesar, som nu börjat bli varm i kläderna.

Ett lopp återstod och då kunde alla hänga på slicks. Suleiman hade fyra sekunder tillgodo på närmaste man i förfinalen. I finalen blev det tuffare, men marockanen lyckades till slut ta segern med 0,141 sekunder till uppåkande Theo Wernersson, vilken ju fick JSM-guld på kuppen. Silvret går till William Siverholm och brons till Casper Jansson. Sedan kom Sebbe Hedin, Axel Malja, Victor Wolfsohn, Julius Dinesen, William Karlsson och den i år mycket förkovrade Calle Bergman, som väl som nybörjare ifjol för det mesta tillhörde den nedre halvan av resultatlistan. Övning ger uppenbarligen färdighet. Ville Malja var elva och Alxander Spetz tolva. I detta race var Casper snabbast på 53,481 sekunder.

Philip Victorsson och Vigor Hjorvard hamnade längst bak i kön, medan Oscar Pedersen och Caesar Kristiansson försvann under resans gång.