Claes Uddgren

Mathilda vann det mesta i Rotax Euro

Rotax Euro Trophy avslutades i Wackersdorf under den första helgen i september med fyra svenskar på plats. Bland dem fanns Mathilda Olsson, som ju hade stora framgångar i Rotax Max i Eskilstuna en vecka tidigare.

Rotax Max

Det kom bara 31 startande till Eurofinalen. Mathilda Olsson blev femma under tidskörningen och Felix Jansson sjua. Under de tre kvalheaten kunde det inte ha gått bättre. Mathilda vann nämligen samtliga! Felix var sjua, femma och tolva, vilket gav honom 14:e startrutan inför den första finalen.

Mathilda var även först i mål i detta åk, medan Felix klättrade två snäpp upp till tolfte plats. I den andra finalen fick Mathilda för första gången stryk och det var av engelsmannen Callum Bradshaw, som ju en vecka tidigare hade vunnit X30 i Genk. Mathilda kom i mål 1,833 sekunder efter engelsmannen, som även klassades som etta totalt fast på samma poäng som tvåan Mathilda.

Felix föll tyvärr bakåt till 21:a plats, men blev ändå 17:e man vid sammanräkningen av de två finalerna.

DD 2

Hannes Morin gjorde ett sällsynt inhopp i DD 2 igen. Han var ju även med i Eskilstuna men kör annars i racingserien STCC. Hannes var tolva på tidskörningen med Johan Andersson på 28:e plats.

Under kvalen rasade Hannes till 16:e position, medan Johan tog sig upp till 24:e. I den första av de två finalerna blev det avancemang med Hannes i mål som tia och Johan som 13:e man.

Hannes fortsatte klättrandet och slutade nia i den sista finalen där Johan rankades som 31:a efter att ha brutit. En totalställning upprättades med Hannes som just nia och Johan som 16:e man.