Claes Uddgren

Max Lindén överlägsen i DD 2

Endast sex ekipage ville vara med denna gång i MKR-finalen. Två veckor tidigare vann Jocke Rehme med sin Birel. Nu hade han inte samma fart förrän i de båda finalåken. Istället var det Rasbos gamle stjärna Max Lindén som dominerade dagen lång.

DD 2

Max Lindén klämde till med 38,048 sekunder under tidskörningen. Ralf Mårtensson kom närmast med 38,515 följd av Jaokim Elander på 38,533, Joachim Rehme på 38,631, Reinis Freijs på 38,877 samt Mathias Södergren på 39,006.

Jag tror inte att det förekom en enda omkörning i första heatet mer än under de två första kurvorna. Så dags ledde Max före Jocke Elander, Jocke Rehme, Ralf och Reinis. I denna ordning gick de även i mål.

I det andra heatet klämde Jocke R sig fram till ledning, men hans kart var inte snabb nog, så inte bara Max utan både Jocke E, Ralf och Reinis kunde så småningom glida förbi.

Till första finalen hade Rehmes team ändrat på karten och bland annat bytt utväxling. Detta hjälpte bra och från sin fjärde startruta kunde Jocke redan på första varvet gå fram och ta hand om andraplatsen bakom Max. Mastertvåan Jocke E fick därmed hålla tillgodo med tredjeplatsen före Ralf och Reinis.

Det sista åket bjöd på en liten ändring. Ralf fick en fin start med sin Sodi och gick upp i ryggen på Jocke R med Jocke E och Reinis strax bakom sig. Kvartetten höll sedan ihop under alla 20 varven och splittrades aldrig. Max? Ja, han var ju förstås nästan 14 sekunder före till målflaggan.