Claes Uddgren

Melvins dubbelseger i Micro

Medan andra klasser fick köra under lördagen i Höstrusket, så var Microklassen förlagd till den blöta söndagen. Det passade SMK Örebros Melvin Kalousdian perfekt. Han stack nämligen ned till Helsingborg och vann Micro under lördagen, varpå familjen skyndade upp till Västerås under kvällen. Det gick bra nu med, så Melvin kunde till slut åka hem med två helgvinster. Och en vecka tidigare vann han även Juniorfestivalen i Jönköping.

Micro

David Söderlunds grabb Enzo Folgerö var vassast på sin hemmaplan under tidskörningen, som liksom resten av dagen kördes på regndäck. Enzo noterade 50,202 sekunder följd av Borlänges Gustav Roininen på 50,389. Sedan följde Järfällas Oskar Wiik på 50,405 samt kanske en lite trött Melvin Kalousdian på 50,487. Femma blev Enköpings Alex Stasiak på 50,647 och sexa hemmaföraren Eddie Boman, som nu var klar med sitt debutantåka. Hans tid blev 50,945 och var den sista under 51 sekunder.

Ur trängseln genom första heatets första kurva kom Gustav i ledning före Enzo, Oskar och Melvin. Sedan uppstod en fight mellan Gustav och Enzo, där de turades om i täten, innan Gustav tog över för gott. Nu hade Melvin kommit igång, så han plockade först Oskar och kunde lite senare även smita förbi Enzo och belägga andraplatsen. Gustav höll emellertid undan till mållinjen med 0,557 sekunder. Enzo kom i mål en dryg halvsekund senare, medan Oskar tappade några placeringar och kom i mål som sexa. Eller var det så att han var fyra men fick ett tidsstraff på 3-5 sekunder? Resultatlistorna (förutom förfinalen) saknar tyvärr anteckningar om strafftillägg. Fjärde man blev nu istället Eddie med tidssjuan Alfred Löfquist-Fridh femma.

Enzo kom bäst iväg i det andra heatet med Gustav en god tvåa följd av Oskar och Eddie. Sedan hände det sig att både Enzo och Eddie (med eller utan hjälp - svårt att se i regndiset) snurrade. Så efter dessa missöden kom Gustav att leda före Oskar, Alfred och Melvin. Så såg det även ut efter de sex varven. När resultaten publicerades så var Melvin diskad. Jag har ingen aning om det gällde ojuste körning, undervikt eller omkörning under gulflaggning. Ny på fjärdeplatsen blev därmed tidsåttan Erik Axberg med Eddie femma. Enzo kom igång igen efter sin tidiga snurrning och hade just kört förbi Eddie och innehade då femteplatsen, när han brakade av igen och bröt.

Gustav blev master till förfinalen med Oskar bredvid sig. I andra ledet återfanns Alfred och Eddie, medan det tredje innehöll Erik och Wincent Palm. Enzo stod i tionde rutan och Melvin i elfte.

Gustav, Eddie, Alfred och Oskar bildade en tätgrupp där enda ändringen bestod av att Oskar stack förbi Alfred. Erik var femma hela vägen men hade fått nosen intryckt, så han kördes ned till sjunde plats istället. Enzo låg under loppet sexa och han till och med snurra en gång utan att bli omkörd. Bakom honom stormade emellertid Melvin K fram till sjätteplatsen, mindre än en sekund bakom Enzo.

När fältet lite senare brakade igenom första kurvan i finalen, så åkte Enzo av. Han kunde dock fortsätta och blev till slut åtta. Melvin K stod alltså i sjätte rutan men på något märkligt men suveränt vis lyckades han köra om de övriga på en gång under andra varvet och därmed ta en ledning som han sedan aldrig släppte. Men Gustav var inte sämre utan hakade på direkt och jagade Örebro-föraren under samtliga nio varv. Så i mål skilde endast 0,439 sekunder fram till Melvin. Däremot var de övriga kraftigt ifrånåkta. Oskar som var tvåa en kort stund blev sedermera passerad av Eddie. De hade dessutom Alfred och Alex Stasiak i släptåg, så det skilde till slut bara cirka 1,5 sekunder mellan tredje och sjätte plats.