Claes Uddgren

Millas Mirakel (MKR 2:7)

Millas Mirakel var namnet på en halländsk popgrupp en gång i tiden. Nu har Södertäljes KRC ett eget Millas mirakel i Milla Sjöstrand, som helt kom att dominera OK Junior på sin hemmabana Tuvängen strax utanför Södertälje.

OK Junior

Klassen har varit ganska tunn i några år, men nu verkar den ha återhämtat sig med tio ekipage på plats vid Södertäljepremiären. Milla Sjöstrand satte tonen redan på tidskörningen som hon vann på 37,163 sekunder med Lucas Hillström tvåa på 37,232 och Carl Karlsson tätt efter på 37,239. Wilhelm Nejman presterade 37,402 och blev därmed fyra.

Milla, Lucas och Carl tog täten i första heatet, men det dröjde inte länge förrän vi fick uppleva lite omkörningar. Lucas blev nämligen av med sin andraplats när Carl och tidsfemman Lars Winkler stormade förbi. Denna ordning behölls sedan till målflaggan.

Thor Sundberg var bara sjua på tidskörningen, men i öppningsheatet gick det bättre och Thor slutade nu på femteplatsen med Wilhelm sexa.

I det andra heatet gick det ännu sämre för Lucas, som nu rasade från andra till sjätte plats. Carl och Lars skuggade än en gång Milla till mållinjen. Denna gång gick det lite bättre för Wilhelm, som grejade fjärdeplatsen före Max Bik, som kom upp från åttonde startrutan. Däremot gick Thor åt andra hållet, då han tappade från sjunde till nionde plats.

Därmed var det klart för förfinal med Milla och Carl i första led samt Lars och Lucas i andra med Wilhelm och Max i tredje.

Det var Lars Winkler som bjöd Milla bäst motstånd i inledningen av förfinalen. Han hängde i hennes bakbåge en stund innan han blev attackerad bakifrån. Från start var Lucas trea med Carl fyra. Sedan satte den sistnämnde fart och körde förbi både Lucas och Lars. Men det var inte slut där. 

Thor Sundberg hade startat från åttonde rutan och hade tydligen fått optimal inställning på kart och lufttryck i däcken. Han lyckades nämligen köra om hela gänget utom Milla, som var 3,286 sekunder före till målflaggan. Lars bet ifrån så gott han kunde och återtog andraplatsen en kort stund, men Thor blev honom till slut för svår. Lars slutade därmed trea.

Wilhelm ramlade ned någon position i starten men kom sedan starkt igen och lyckades köra upp sig till fjärdeplatsen före Carl och Lucas. Mellan trean Lars och sexan Lucas skilde till slut inte mer än 0,362 sekunder, så det var tight. Max Bik hade bra varvtider men bröt sex varv före målgång.

I finalen stack Milla, Thor och Lars iväg först, men sedan kom Carl forsande och redan efter tre varv var han uppe på andraplatsen med Lars tätt efter. Bakom dem fick Thor plötsligt sällskap av Simon Kumlin, som dittills inte hade gjort så mycket väsen av sig. Tydligen hade pappan - gamle storåkaren David Söderlund - hittat helt rätt och fått fart på karten. Simon rådde till slut inte på Thor, men tillsammans fräste de förbi både Lars (sexa) och Lucas (femma), så Thor slutade därmed trea och Simon fyra. Max problem i förfinalen gjorde att han inte kom till start i finalen. Lika illa var det för Wilhelm, som fick parkera efter bara två körda rundor.

Milla Sjöstrand fick ingen enkel match på väg mot segern, då Carl Karlsson pressade henne hela tiden och vid målgången endast var 0,133 sekunder efter. Intressant var att kolla varvtiderna. Om segraren skulle ha korats efter dessa tider, så hade Thor hamnat på första plats före Lars, Milla och Carl.