Claes Uddgren

Mini (RMC 5:6)

Gustav Roininen från Borlänge MK stod i en klass för sig i det lilla men tappra gänget i Mini. De var bara tio stycken varav tre tjejer som alla gjorde mycket bra ifrån sig redan under tidskörningen. Gustav var den ende under lördagens tidskörning som gick under 58 sekunder när han på sitt nionde varv noterade 57,676. Närmast kom hemmatjejen Thindra Ramberg på 58,048 tätt följd av Enköpingsparet Evelina Dahlgren på 58,069 och Isabella Rapezzi-Dah

Första heatet, som jag tyvärr inte hade möjlighet att se,, vanns naturligtvis av Gustav, men Isabella körde snart upp sig till andraplatsen och var den enda som var inom Gustavs synhåll efter de åtta kvalvarven. Thindra och Evelina anförde en lång rad kartar - sju stycken - som låg inom fyra sekunder.

Axel Palmgren från SMK Västerås gjorde inte så mycket väsen av sig förrän i det andra heatet. Han startade från sjunde rutan och smög fram till andra plats bakom Gustav redan på första varvet. I det läget låg Evelina trea och Leo fyra, medan Isabella som kom bort lite grann i inledningen, låg femma. Men Isabella har racing i blodet, då både mamman och pappan har tävlat inom rally och racing, så hon bet ihop och körde om alla utom Gustav. Det tog ju en stund, så Gustav hann skaffa sig ett rejält försprång och till slut kunde vinna med 3,774 sekunder.

Denna gång var det Isabella som hade en karavan om sju kartar inom fem sekunder efter sig. Axel höll sig kvar i toppen och släppte aldrig om någon mer än Isabella. Efter honom följde närmast Evelina, Leo, Thindra samt tidsnian William Carlsson.

Gustav och Isabella fick givetvis starta främst i förfinalen med Evelina och Axel i andra samt Thindra och William i tredje led. Gustav ledde sedan loppet från start till mål med Isabella lika klar tvåa. Evelina hakade på i starten men blev sedermera omkörd av trion Axel, William samt Jakob Wång, SMK Västerås.

I finalen hade Isabella så mycket speed på yttern att hon hann före Gustav till första kurvan. Axel och Evelina hakade på. Efter andra rundan låg Gustav ånyo främst men Isabella jagade hårt några varv innan hon insåg det lönlösa och släppte greppet. Hennes andraplats var aldrig i fara.

Axel höll sig kvar på tredjeplatsen med Evelina tätt efter, men hon hade tryckt in sin nos och blev därmed nerflyttad till sjunde plats istället. Så Thindra, som låg tätt efter Evelina, ärvde nu fjärdeplatsen före Linköpings Måns Lööf. Han var bara nia i förfinalen men gjorde nu ett bra jobb och gick in som femma med William sexa.