Claes Uddgren

Noahs fjärdeplats enda glädjeämnet i Sarno

När den andra och tillika sista deltävlingen i WSK Euro Series kördes i italienska Sarno hade det svenska deltagandet halverats mot uppställningen på South Garda två veckor tidigare. Antagligen prioriterades SM i Kalmar följande helg. Noah Milell var exempelvis ende svensk i KZ 2, men han kämpade i alla fall till sig en fjärdeplats i finalen. Joel Bergström blev samtidigt bäste svensk i OK med tionde position i finalen.

KZ 2

Med bara 31 man på plats behövdes bara tre heat, förfinal och en final, medan övriga tre klasser körde kvalheat, Superheat samt final. Noah inledde med att bli trea på tidskörningen efter det italienska paret Giuseppe Palomba och Danilo Albanese. Detta par dominerade även de två första av de tre heaten. Noah blev trea, fyra och trea. I första åket blev han omåkt av finske Simo Puhakka och i det sista var det dennes landsman Paavo Tonteri, som belade andraplatsen. Simo bröt ett heat och kom därmed på efterkälken.

Så inför förfinalen var det Palomba och Albanese i det första ledet samt Milell och Tonteri i det andra. Racet gick inte riktigt som Noah önskade. Han blev nämligen förvisad till sjundeplatsen samtidigt som Albanese, Palomba och Tonteri tog frontplaceringarna.

I  finalen var Albanese åter etta men nu smet Tonteri in som tvåa, endast slagen med 0,282 sekunder. En bit bakom höll Palomba knappt undan för uppåkande Noah på fjärdeplatsen.

Den korta serien är därmed avslutad med Palomba som slutsegrare före Albanese och Tonteri. Den frånvarande Viktor Gustafsson blev bäste svensk på femte plats med Noah sexa.

OK

Oscar Pedersen satte den 18:e bästa tiden under den saxade tidskörningen. Joel Bergström stannade på 33:e plats bland de 56 tävlande. Dansken David Walther överraskade med att vinna den första tidsgruppen och bli tvåa totalt efter italienaren Paolo Ippolito.

Joel avancerade till 31:a plats under de fyra kvalåken. Det var på Oscars bekostnad. Han rasade nämligen till 32:a position. Härnäst följde de båda Superheaten, där Joel tappade från 16:e till 18:e plats i mål i det första. Oscar gjorde däremot en uppåkning till tionde i den andra.

Inför den enda finalen låg fransmannen Enzo Deligny bäst till med finske Tuukka Tapanen tvåa. Oscar fick starta som 26:a och Joel som 31:a.

Medan Enzo och Tuukka behöll sina platser till mål, så gjorde Joel ett kanonåk upp till tionde plats, medan Oscar kom i mål som 16:e. Han flyttades sedermera upp till 16:e plats efter andra tidstillägg.

Serien vanns även av engelskjapanen Kean Nakamura-Berta före Deligny och Talonen med Joel femma och Oscar 26:a.

OK Junior

Det blev uppförsbacke från start för Tonykartparet Scott Lindblom och Oliver Kinnmark. Scott tog 30:e plats på tidskörningen och Oliver 44:a bland de 83 deltagarna. Kvalen gick ännu sämre. Scott föll ända till 47:e plats och Oliver till 52:a.

I första Superheatet körde Scott in på 15:e plats och i det andra blev Oliver 22:a. Efter hopräkning var Scott 44:a och Oliver 50:e man, vilket innebar att ingen av dem gick till finalen, som sedan toppades av polackerna Marius Gladysz och Jan Przyrowski. Den sistnämnde vann emellertid serien före sin landsman. Scott blev bäste svensk på 17:e plats med Oliver näst bäst på 42:a.

Mini 60

Jonathan Landström var ende svensk bland 67 startande. Han var 53:a på den saxade listan efter tidskörningen och 60:a efter kvalomgångarna. I sitt Superheat körde Jonathan upp sig till 21:a plats, men efter hopräkningen var han ändå bara 55:a och missade alltså finalen, som vanns av hemmaföraren Iacopo Martinese. Denne tog även hem seriesegern.