Claes Uddgren

Noel Sundberg bara vinner och vinner (del 5:6)

Som jag tidigare nämnt från söndagens Höstrusket, så gjorde hemmaföraren Noel Sundberg en visit i Junior 60 och vann direkt. Under lördagen tävlade han i sin vanliga plats i Mini, där han nu lade en ny seger till alla de tidigare (och senare).

Mini

Med 30 startande blev det två tidsgrupper, där tiderna var så jämna så ingen saxning blev aktuell. I första gruppen kom de två bästa tiderna totalt genom Gustav Roininen på 40,282 och Noel Sundberg på 40,336. Helsingborgs Jonathan Landström blev grupptrea samt femma totalt före Isabella Rapezzi-Dahl och Axel Palmgren. I den andra gruppen var Alexia Danielsson, som äntligen har fått upp farten igen, kvickast med 40,461 och blev därmed trea totalt före grupptvåan Erik Axberg med 40,524. Efter dem följde Malte Masth, William Carlsson och Vidar Anderson.

Gustav och Noel fightades genom hela första heatet med Noel i mål 96 tusendelar före Gustav. Jonathan och Alexia kom in några tiondelar senare med Erik en god femma före Axel och Isabella.

I det andra heatet gick det inte lika bra för Noel, som hade trion Gustav, Jonathan och Alexia före sig i mål, men det skilde mindre än sex tiondelar mellan hela kvartetten. Erik, Axel och Isabella intog samma positioner igen.

Därmed var startuppställningen till förfinalen klar med Gustav och Noel i första led. Jonathan och Alexia stod i andra, Erik och Axel i tredje samt Isabella och Malte i fjärde ledet.

Förfinalen bjöd på lite nya skiften, då Noel seglade i mål som etta med 0,221 sekunder tillgodo på Jonathan, medan Gustav blev trea och Alexia fyra. Malte och Isabella följde med William tätt efter. Erik rasade bakåt till tolfte i mål, vilket sedan blev 17:e plats eftersom han hade flyttat på sin noskon.

Finalen blev en ännu hårdare match mellan Noel och Jonathan. De kom i mål i nämnd ordning med endast 0,145 sekunders skillnad, men Jonathan blev nerpetad till åttonde plats, då han hade tryckt in nosen.

Så vem tog över andraplatsen om inte Alexia. Jag känner inte till vad förvandlingen beror. Kanske ny motor eller kart eller möjligen mental träning. Men fort gick det dagen lång. Inte lika kul var det för Gustav Roininen, som utan tidstillägg ändå bara var 17:e man i mål, 18,663 sekunder efter Noel.

Malte tog nu hand om tredjeplatsen före uppåkande Lucas Gidlöf, som alltså blev fyra med William femma, Isabella sexa och Axel sjua. Erik fick aldrig någon chans att bättra sig, då han bröt efter bara åtta varv av de 16 finalvarven.