Claes Uddgren

Noel tog hem nästan allt i Mini

Miniklassen kördes liksom Micro i Juniorfestivalen. Icke desto mindre kom hela 20 förare till den blöta KCV-tävlingen i Uddevalla, där SMK Västerås Noel Sundberg dominerade och vann före ärkerivalen Malte Masth från Borlänge MK.

Mini

Noel Sundberg inledde morgonen med att vinna tidskörningen på 1.05,394 minuter med värste konkurrenten Malte Masth tvåa på 1.05,796. Sedan kom hemmaföraren Melvin Fransson på 1.05,929 följd av Skövdes Hampus Varli på 1.06,018 samt Uddevallaparet Linus Harnell och Filip Svenzén på 1.06,301 respektive 1.06,325. Örebros Lucas Gidlöf var sjua med 1.06,434.

Här körde man på samma sätt som i Micro med två kval och en final. I det första heatet ledde Noel från start till mål, medan Malte och Hampus skiftade på andraplatsen en stund innan Malte lade beslag på denna position för gott. Hampus slutade därmed trea med Melvin fyra, Linus femma och Lucas sexa. Filip Jansson från tionde startrutan var en tidig femma men fick till slut nöja sig med sjunde plats.

Noel tog även täten för det andra heatet, men innan första varvet var avklarat så hade Malte smitit förbi. Han höll sedan undan i alla varv. För Noel spelade andraplatsen ingen roll, då masterplatsen till finalen var säkrad även om han bara blev tvåa. Så blev det.

Melvin och Filip J var trea och fyra under första rundan. Sedan smet Lucas upp på fjärdeplatsen, men glädjen blev kortvarig då han snabbt blev omkörd av Hampus. Melvin höll sig emellertid kvar på tredjeplatsen till mål, dit han kom före Hampus, Linus, Lucas och Filip J. Lucas hade dock gjort någon liten ojusthet och bestraffades med tre sekunders tillägg men tappade bara en position i slutresultatet till Filip J. Skövdes Samuel Bentzer var åtta på tidskörningen och sedan åtta i dagens alla åk. Snacka om jämnhet.

Noel och Malte ställde sedan upp i det första finalledet med Melvin och Hampus i det andra och med Linus och Lucas i det tredje. Filip Jansson fick trängas med Samuel i fjärde raden.

Hela 15 varv på samma regndäck gällde i finalen, där det inte blev någon fight mellan Noel och Malte. De höll nämligen sina startpositioner under samtliga varv. Däremot växlade det en del bakom ledarparet. Melvin lade sig trea från start följd av Hampus, Filip J och Linus. Men den sistnämnde var på hugget och körde om Filip redan innan första varvet var till ända. Härnäst körde Hampus om Melvin och då passade Linus på att hänga med. Sedan hände inget mer utan Noel kunde ta segern före Malte, Hampus, Linus, Melvin, Filip J, Lucas och Samuel.