Claes Uddgren

Norton EM-femma i Italien

När den tredje av fyra deltävling i EM för OK och OK Junior kördes på Sarnobanan i Italien, ställde två svenskar upp i vardera klass. Medan de två juniorerna misslyckades totalt, så gick det mycket bra för Norton Andreasson och Caspian Hagman i OK

OK

Hemmaföraren Andrea Antonelli toppade tidskörningen bland de 62 deltagarna, där Norton Andreasson gick in som tia och Caspian Hagman som 29:a. Båda körde Tonykartar med Vortexmotorer.

Det blev fyra kvalrundor och nu blev bulgaren Nikola Tsolov bäst. Andreas rad med tre andraplatser och en seger räckte "bara" till tredje plats. Norton hoppade upp ett pinnhål till nionde plats efter raden: 5-8-2-6. Caspian klarade sig med nöd och näppe vidare till final, då han slutade som 34:e man efter raden: 12-21-11-10.

Finalen kom helt att domineras av KR-kartar med IAME-motorer, vilka belade de fyra första placeringarna genom Antonelli, Tsolov, Arvid Lindblad och fransmannen Evan Giltaire, som i sin tur hade Norton hängande i bakbågen på femte plats.

Caspian körde lysande och avancerade till 16:e plats i mål och blev lite senare uppflyttad till 15:e, sedan en framförvarande förare hade fått tidstillägg.

OK Junior

Klassen hade hela 86 deltagare. Under tidskörningen blev svenskarna Joel Bergström respektive Teodor Ödmark 66:a och 74:a. Båda klättrade en del under de fem kvalrundorna, men det räckte inte för att gå till final, dit bara de 36 främsta tog sig. Teo kom närmast då han slutade som 48:a efter raden: 13-17-18-17-16. Joel blev 60:a efter raden: 27-26-16-14-15.

Det blev dubbelt England i topp i finalen genom Harley Keeble i en Tonykart-Vortex och Freddie Slater i en Kosmic-Vortex. Bästa nordbor blev danskarna David Walther och Tobias Clausen på elfte och tolfte plats.