Claes Uddgren

Ny klar seger för Teodor

Teodor Ödmark dominerade nästan allt. Det var bara i förfinalen i OK Junior vid Göteborgs SP, som det krånglade för honom. I övrigt var han en klar etta dagen lång. Dansken Lauritz Sachse hade också ett högt tempo i finalen och grejade andraplatsen före Hugo Holm.

OK Junior

Det är sällan man ser en så stor överlägsenhet under tidskörningen, som när Teodor Ödmark rundade banan på 52,087 sekunder och näste man, Fabian Stureson behövde 53,100. Sedan duggade det tätare med Thor Sundberg trea på 53,134, Albin Stureson på 53,368, Lauritz Sachse på 53,481 och Hugo Holm på 53,559. Endast nio ekipage ville vara med. Det är uppenbart att Junior 125 har "stulit" många förare från OKJ och Rotax Junior.

Teodor blåste till synes enkelt ifrån de andra i första heatet, där Albin lyckades krångla sig fram till andraplatsen bara för att råka ut för någonting. Jag såg aldrig om han sackade och blev varvad eller om han bröt med ett varv kvar. I vilket fall var det danske Lauritz, som stack fram nosen och grabbade andraplatsen när Albin började falla ifrån. Fabian hängde på och nöp tredjeplatsen före Hugo, som avancerade upp från sjätte startrutan.

Det andra heatet såg Teodor i täten hela vägen före Albin, Lauritz, Hugo och Fabian. Därmed var startuppställningen till förfinalen klar med Teodor och Lauritz i första led, Fabian och Hugo i andra samt med Albin och Thor i tredje. Den sistnämnde var femma respektive sexa i heaten.

Den tredje resan för Teodor blev inte lika problemfri. Efter en tidig ledning började han nämligen falla tillbaka till åttonde plats i mål. Men han fick flytta fram ett pinnhål, då Anton Orrgren fanns väga sex hekto för lite vid efterkontrollen. Dessutom bröt Thor.

Anton var emellertid inte den ende som blev bestraffad. Den ledande och vinnande Lauritz fick nämligen fem sekunders tillägg för att nosen satt på fel plats, varefter tvåan i mål, Albin, gick fram och tog segern med Lauritz tvåa istället.

Fabian låg trea i inledningen men sedan kom både brorsan Albin och Hugo störtande, så dessa blev så småningom etta och trea med Fabian fyra med Fredrik Rohlin femma.

Finalen gick över 16 varv. Efter ett varv ledde Albin före Lauritz och Teodor, som hade gjort processen kort med de övriga. Efter ytterligare ett par varv var det danskt i täten men nu hade han Teodor i baken och det kunde ju bara sluta på ett sätt. Nollåttaföraren tog givetvis över och vann till slut med 2,483 sekunder till Lauritz. Hugo från KS Klippan visade också framfötterna och såg till att tvillingarna Stureson hamnade utanför prispallen. Albin fick nöja sig med fjärde och Fabian med femte plats. Felix kom i mål som sexa.