Claes Uddgren

Ny pallplats för Mathilda

När tredje omgången av Rotax Euro Trophy avgjordes i belgiska Mariembourg gjorde Mathilda Olsson nya toppåk i de båda finalerna. I den andra blev hon trea och i den första var hon fjärde ekipage i mål men flyttades ned till 17:e plats efter ett par bestraffningar.

Rotax Max

Mathilda Olsson tillhörde den första gruppen under tidskörningen. Här var hon tolva, vilket totalt gav henne 23:e plats av de 54 förarna. Gustav Jonsson körde i den andra gruppen, där han var en fin femma samt tia totalt. Han fick även köra i det första heatet, där Gustav flaggades av som femma. Men nosen var intryckt så efter fem sekunders påbackning blev det tionde plats istället. Samma öde rönte Mathilda i hennes första åk. Åtta i mål men 16:e plats i reslutatlistan. Sedan gjorde hon om bravaden i sitt nästa åk, där hon skar mållinjen som sexa innan hon skickades bak till 15:e plats.

Gustav hade motsatt tur i sitt andra åk, där han styrde in som elva men flyttades upp till åttonde efter andras osmak.

Härnäst fick vår svenskduo köra i samma heat. Nu undvek de hårdare törnar och kom in som femma (Mathilda) och nia (Gustav). Efter det att poängen hade räknats ihop låg Gustav på elfte och Mathilda på 22:a plats inför de båda avslutande finalerna.

I den första körde Mathilda upp sig till fjärde plats men hade under resans gång kört om under gulflagg samt flyttat sin noskon, så det blev tio sekunders påbackning och ras till 17:e plats. Gustav hamnade strax före på 15:e position.

I den andra finalen körde Matilda både felfritt och fort från 22:a upp till tredje plats bakom engelsmännen Seat Butcher, som även vann första finalen, och Lewis Gilbert. Gustav tappade till 16:e plats i mål men fick flytta fram till 14:e efter efterbesiktningen.

DD 2

Charlie Andersen var ende blågule representant i DD2-klassen. Tidskörningen gick inte problemfritt, så Charlie hamnade på sista plats bland de 29 deltagarna. Efter 28:e plats i första åket, 19:e i det andra samt 26:e i det tredje, där han var 23:a över mållinjen men fick tio sekunders tillägg för intryckt nos och ojuste körning, låg Charlie bara 26:a totalt inför de båda finalerna.

I första finalen körde danskättade Varbergsbon Andersen upp sig till 20:e plats, men nosen var ånyo på fel plats, så det blev 26:e plats istället. Det gick inte mycket bättre i den andra finalen. Han var 22:a i mål med intryckt noskon och en slutlig plats som 24:a.