Claes Uddgren

OK-EM avslutat i Tyskland

Ett för årstiden ovanligt varmt och soligt väder rådde i tyska Wackersdorf, när den tredje och sista deltävling i EM för OK och OK Junior avgjordes med tre svenskar på plats. Bäst gick det för Norton Andreasson, som blev elva i OK-finalen.

OK

Det började mycket lovande för Wardföraren Norton Andreasson, som blev fyra på tidskörningen. Cecilia Hedqvist blev samtidigt 57:a. Under de fyra kvalheaten såg Norton ut att kunna nå en fjärdeplats, men en sjundeplats i sista åket drog ner resultatet till en total sjätteplats. För Cecilia gick det än sämre - hon hamnade på 65:e och sista plats.

Under den enda finalen tappade Norton ner till tolfte plats i mål, men engelsmannen Harry Thompson hade tryckt in noskonen och rasade ett flertal positioner, varvid Norton flyttades upp till elfte plats. Samma plats fick sörmlänningen även i EM-sammandraget. Italienaren Andrea Antonelli vann både finalen och EM-guldet. Finaltvåa blev landsmannen Luigi Colucci, men EM-tvåa blev engelsmannen Taylor Barnard, som var tvåa i finalen men rasade ned, när det uppdagades att han hade tryckt in nosen.

OK Junior

Joel Bergström har inte synts till så mycket under Corona-epidemin, men i Wackersdorf var han med och körde in på 20:e plats av 75 startande på tidskörningen. Han inledde kvalen med en sjätteplats, men sedan gick det lite sämre. Han kvalade emellertid in som 30:e man och var därmed klar för final. Vad som sedan hände är tyvärr inte känt. Kanske startade han aldrig eller fick stopp under mastervarvet. I vilket fall slutade Joel därmed på 36:e plats.