Claes Uddgren

Oliver omöjlig

Eftersom Senior 125 inte ingick i någon serie utan bara gällde äran kände sig endast 21 förare manade att ställa i Göteborgs Stora Pris. Men i Göteborg finns några av landets bästa förare och de var nästan mangrant på plats. Det var väl bara Robin Knutsson som fattades. Han körde nämligen X30 Euro Challenge i Frankrike.Göteborgarna turades om att slå varandra och till sist var det den kanske minst tippade Oliver Ahrenstedt, som var den starkaste.

Senior 125

Det var Isac Valtonen, som öppnade bäst genom att vinna den blöta tidskörningen på 53,116 sekunder med Max Sjölander närmast på 53,220 och Oliver Ahrenstedt trea på 53,461. Nu blev det inte fyra göteborgare i topp, då dansken Alexander Hartvig smet in före Simon Sjögren. Alex noterade 53,570 och Simon 53,596. Övriga förare var en bra bit efter. Visserligen bara en halv sekund, men det är mycket i dessa sammanhang.

Regndäcken fick sitta på till det första heatet, som startade en dryg timme efter att det hade slutat regna. Nu stod de fyra göteborgarna i särklass med Max i topp före Oliver, Isac och Simon. Dansken var långt efter på femteplatsen och sedan kom Rasbos Rasmus Jansson, som ju hoppar in lite varstans. Jag tror att han har tävlat i fyra olika klasser i år.

Till nästa race var det snustorrt och då var Oliver omutlig och körde ifrån den jagande trion Max, Simon och Rasmus med dryga två sekunder. Isac och Alex hängde inte riktigt med utan var en bit efter på femte och sjätte plats. Bastian Ensgård från Helsingborg blev sjua i båda heaten.

Max och Oliver stod främst inför starten i förfinalen med Isac och Simon i andra led. Rasmus och Alex återfanns i tredje med Bastian och Bohus Oscar Andreasson i fjärde led.

Max tog givetvis täten medan Simon från fjärde rutan lyckades smita in som tvåa före Oliver. Men Oliver var den klart snabbaste och via dagens hittills bästa tid, 43,095 sekunder, så körde Oliver först om Simon och sedan även Max. Simon släppte en smula, men Max jagade Oliver under alla tolv varv utan att komma förbi. Han fick ge sig med 0,321 sekunder.

Det var "tomt" bakom Simon, då resten av gänget inte hade samma tempo. Isac låg länge fyra, men Rasmus smet förbi på slutet. Båda två hade emellertid tryckt in sina nosar, så det Alex som erhöll fjärdeplatsen före Oscar. Rasmus flyttades ner till åttonde och Isac till nionde plats.

Oliver kom att leda finalen från start till mål. Simon var åter startsnabb och gick upp på andraplatsen före Max, Isac, Oscar och Alex. Max lyckades sedan ta sig förbi Simon men kom aldrig ikapp Oliver. Istället hängde Simon på Max men utan att komma om.

Isac blev åter ifrånåkt men grejade åtminstone fjärdeplatsen sedan han och Alex bytt plats ett par gånger. Alex blev sedermera även passerad av Rasmus, som alltså belade femteplatsen som bäste icke-göteborgare. Strax efter dansken kom ytterligare en göteborgare, nämligen Ture Adetoft, som hade haft oturen att få nosen intryckt i förfinalen och därmed fick starta finalen från 13:e rutan.