Claes Uddgren

Onödigt KZ-race i KCV

I Göteborg körs en liten populär tävlingsserie vid namn Lördagsaxxet. Här har vid ett flertal tillfällen KZ 2 varit den största klassen med ibland upp till 15 tämligen orutinerade förare. Man hade nog räknat med att dessa skulle vilja vara med och köra KCV på banorna i närheten. Men det ville de inte. Till Uddevallas premiärtävling i KCV kom endast fem stycken.

Gunnar Karlsson satte under träningen helgens absolut snabbaste varv, men på tidskörningen var Magnus Ohlsson snabbare än Gunnar. Mattias Floberg var trea.

Under de båda blöta heaten deltog inte Peter Delin, då han inte hade några regndäck med sig! Nu spelade det nog ingen roll. Han var fjärde man på tidskörningen och fick alltså starta femma i finalen.

Magnus vann båda heaten före Gunnar och Jens Lindqvist. Det blev samma ordning även i finalen, där Gunnar låg på som en igel hela vägen utan att komma om. Jens rullade omkring ett par sekunder efter tätparet, där Magnus kunde sätta den bästa varvtiden till 48,662. Mattias och Peter kom också i mål - väl avhängda.