Claes Uddgren

Önskemål om OK Junior

Järfälla MK skriver på sin hemsida att det fanns önskemål om köra OK Junior vid Stockholm Race Weekend. Så klassen bjöds in och inte nog med det - den fick köra under både lördagen och söndagen till mångas (åtminstone min) irritation. Om de som absolut vill tävla i denna klass, så finns det många tillfällen i SKCC, medan det i MKR-serien inte är så många som bryr sig. Så till lördagens evenemang var sju anmälda, varav sex dök upp. Till söndagen

OK Junior Lördag

Det kom nu fyra Järfällaåkare tillsammans med två 08:or, som kör för KAK Motorsport liksom den frånvarande Norton Andreasson, vars pappa Johan åtminstone var på plats för att åskåda.

Så knappast överraskande var hemmaföraren Sebastian Hedin snabbast 38,225 på tidskörningen. Alla sex låg inom en halv sekund med Teodor Ödmark närmast på 38,373, Robbie Avidán på 38,454, Isak Koffman på 38,678 samt David Finnäs och William Dahlin, vilka båda noterade 38,690.

I första racet höll tättrion sina positioner vid målet, medan William tog över

fjärdeplatsen före åländske David. I det andra åket var David sist och Isak näst sist, medan de övriga åter höll sina platser. Jättespännande. Inte.

Eftersom det inte handlade om seriepoäng, så kördes en "vanlig" förfinal, där Sebbe var långt före de övriga. Teodor och William stod inte distansen ut, så Robbie blev tvåa före David och Isak.

I finalen tog sig alla faktiskt i mål efter 18 varv. Sebbe vann med dryga fyra sekunder till Robbie, medan Isak levererade och tog sista pallplatsen före Teodor, William och David.

OK Junior Söndag

Nu hade Sebbe Hedin givit sig av (till det stundande EM:et i Kristianstad?), så endast fem kartar radade upp sig för denna blöta dag, då man inte ens behövde fundera på att plocka fram slicksen. Det regnade inte vid tidskörningen men banan var ju blöt, så Teodor Ödmark satte bästa tiden till 46,591 sekunder. Robbie Avidán skulle ha varit tvåa på 47,941 om han inte hade blivit diskad. Så tvåa blev istället David Finnäs på 48,191 tätt före Isak Koffman på 48,541. William Dahlin fick inte till det alls och var sist på 50,201.

I första heatet kom David inte längre än till mastervarvet, innan motorn stannade. Så med bara fyra kartar kunde Robbie jaga upp till andraplatsen bakom Teodor, medan William och Isak hade en intensiv kamp om trejeplatsen långt efter tätduon. William grejade placeringen med 0,369 sekunders marginal.

Teodor och Robbie gjorde om bravaden i det andra åket långt före de övriga, där David med en fungerande maskin kunde spöa William med en knapp sekund, medan Isak cirkulerade en bit efter alla andra. Bästa varvtiden kom att ligga på 46,207 sekunder, satt av Teodor.

I förfinalen försvann både David och William med Isak långt, långt efter tätduon Teodor-Robbie. Teodor kom nu ner på 46,107 sekunder.

Efter 16 varv i förfinalen, kortades finalen till 14 varv. Det blev ändå sex varv för mycket för Teodor Ödmark, vilken tvingades bryta efter åtta rundor. Han hann åtminstone notera snabbaste varv med 46,437 sekunder innan det roliga tog slut.

Så Robbie Avidán kunde - nu jagad av William Dahlin - ta hem spelet med 1,650 sekunders marginal.

Isak Koffman och David Finnäs cirkulerade i ensamma majestät till tredje respektive fjärde plats.