Claes Uddgren

Överraskande segrare i Micro

Micro (Höstrusket 5:7) De tre mest favorittyngda förarna i Micro, Ludvig Nebréus, Devin Lundbrink och Felix Boman satte helt enligt förväntningarna de tre snabbaste tiderna på tidskörningen, men när den oväntat regnfria söndagen led mot sitt slut, fick ingen av dem kliva högst upp på prispallen. Den äran tillföll istället Liam Andkleven-Rikardsen.

Ludvig vann det första heatet överlägset, vilket väl mest berodde på att Devin, Liam och Felix kämpade så hårt om andraplatsen att de tappade mark till den ledande Ludvig vilken hade 2,3 sekunder till godo på slutlige tvåan Devin, 2,4 till Liam och 2,6 till Felix. Ludvig satte även snabbaste varv med 48,900 sekunder - den hittills bästa tiden. Tidssexan Jakob Wång var inte heller långt efter på femteplatsen.

Felix skar mållinjen som förste man i det andra heatet, men hans start var felaktig så det blev tio sekunders pålägg och nedflyttning till åttonde plats. Liam som var tvåa i mål erhöll nu segern före Ludvig, vilken åter var snabbast med 48,510 sekunder. Devin blev slutlig trea med Enzo Cohlin fyra och Elias Rosendahl femma.

Till förfinalen intog Ludvig och Liam plats i första startledet, Devin och Felix i andra, Wincent Palm och Elias i tredje samt Enzo och Philip Kassa-Kowo i det fjärde.

Ludvig lyckades ta ännu en seger i förfinalen, men Felix med bästa varvtiden 48,586 sekunder var bara 0,316 sekunder efter och sedan följde Liam 0,840 efter Ludvig. Devin hängde inte riktigt med utan fick istället freda sig mot Jakob. Ett par tiondelar skilde dem åt. Enzo fick nöja sig med sjätteplatsen, ett par sekunder bakom Devin.

Finalen blev precis lika tuff mellan Ludvig, Felix och Liam. Det blev till slut Liam som drog det längsta strået och vann med 0,284 sekunder till Felix och 0,508 till Ludvig, vilken fick trösta sig med att han satte dagens snabbaste varv med 47,997 sekunder. Felix var näst snabbast på 48,329 och Liam trea på 48,375. Devin verkade förlora nu ännu mer fart och blev till slut bara femma, slagen av fyran Jakob med cirka fyra sekunder. Enzo slutade sexa.